afbeelding Campagnevlag

Careyn staat voor duurzame zorg

Maandag 10 t/m vrijdag 14 oktober staat in het teken van de landelijke campagne ‘Duurzame Zorg. Daar wordt iedereen toch beter van?’ Careyn heeft dit initiatief met veel enthousiasme omarmd. Want elke kuub gas en kilowatt elektra die we besparen, scheelt de zorg geld én draagt bij aan een lagere CO2 uitstoot.

Op alle zorglocaties wordt aandacht besteed aan de campagne. Daarbij springt vooral de ‘VerspilPil’ in het oog. Dit digitale karakter geeft bijvoorbeeld besparingstips om bewuster om te gaan met energie, gas en water. Op het werk én thuis. Bekijk hier de tips van de VerspilPil.

Careyn is overigens al langer actief met verduurzamen. Al in 2016 sloot zij zich aan bij de 'Green Deal' en behaalden in 2020 negen locaties het niveau zilver van de Milieuthermometer Zorg. Momenteel werken ook de andere woonzorglocaties toe naar het bronzen niveau. Maar daar blijft het niet bij. Zo wekt Careyn inmiddels zelf met 3000 zonnepanelen duurzame energie op, wordt de afvalberg verkleind en is er veel aandacht voor een gezond leefklimaat. Op dit moment ontvangen de wijkteams 150 elektrische fietsen als alternatief voor de auto. Deze landelijke campagne past mooi in de duurzame inspanningen van Careyn.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Facilitair specialist Van der Spek meldde het in een eerder nieuwsbericht: "De zorg voor mensen zit bij ons natuurlijk in het dna. Dat is ook waarom we er zijn. Maar de zorg voor het milieu is voor Careyn ook heel belangrijk. Dan heb je het over het creëren van een leefbare omgeving. Voor ons, voor onze cliënten en vooral ook voor de toekomstige generaties. We kunnen daar als zorgorganisatie ons steentje aan bijdragen. Dat is ook onderdeel van wat we graag 'maatschappelijk verantwoord ondernemen' noemen."

Meer weten? Bekijk hier de Factsheet Duurzaamheid.