afbeelding Zonnepanelen

Zonnepanelen op daken Zorgcentrum de Ark, Hart van Groenewoud en Maria-Oord

Na Nieuw Tamarinde in Utrecht zijn nu ook de daken van de zorgcentra De Ark in Wateringen, Hart van Groenewoud in Spijkenisse en de huurwoningen van Maria-Oord in Vinkeveen volgelegd met zonnepanelen. Daarmee wordt ruim 165.000 kWh groene stroom opgewekt. Dat is ongeveer net zoveel als het jaarverbruik van bijna 47 gezinnen. Goed voor het milieu, goed voor Careyn.

Bij Careyn De Ark in Wateringen zijn de 300 panelen geïnstalleerd door OZIO, 'Onze Zorg is Opgewekt'. Dat bureau helpt zorginstellingen bij het verminderen van de energiekosten en het verbeteren van het milieu. Met de opbrengst zorgt De Ark voor zo'n 67 ton CO2-reductie.

De panelen bij Hart van Groenewoud en Maria-Oord zijn gelegd door GreenLink. Op het dak van het Hart van Groenewoud liggen nu 132 panelen. Bij Maria-Oord gaat het allereerst om 92 zonnepanelen op het dak van de huurwoningen. Dat is een eerste begin: binnenkort wordt daar ook het dak van het zorgcentrum volgelegd.

Andere zorglocaties volgen. De voorbereidingen in district Utrecht West zijn al in volle gang. Naast Maria-Oord worden daar ook zonnepanelen geplaatst op de daken van de twee andere zorgcentra: Snavelenburg in Maarssen en Weddesteyn in Woerden. Dat gebeurt overigens ook door bureau OZIO.

Careyn blijft dus verduurzamen. Niet voor niets behaalden negen zorglocaties eerder al het ‘zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg’.