Ergotherapie Weddesteyn

Merkt u dat het steeds moeilijker wordt om de dagelijkse activiteiten uit te voeren? En krijgt u het lastiger met uw huishouden? Neem dan contact op met Careyn Ergotherapie in Woerden. Wij helpen u graag. Want ergotherapie van Careyn maakt het voor u mogelijk om uw gebruikelijke handelingen weer uit te voeren en activiteiten weer op te pakken.

Koken, werken, aankleden of boodschappen doen. We doen het allemaal en we hoeven er nauwelijks bij na te denken. Maar soms gaat het niet meer vanzelf, bijvoorbeeld als u ziek bent, een beperking heeft of omdat u een dagje ouder wordt. Het lukt dan niet meer om de dagelijkse werkzaamheden zelfstandig en veilig uit te voeren. Voor die mensen is er Careyn Ergotherapie Weddesteyn.

Bij u thuis

De ergotherapeut van Careyn komt over het algemeen bij u thuis. Nadat in een eerste gesprek duidelijk is geworden wat uw vragen en problemen zijn, zoekt de ergotherapeut samen met u naar oplossingen. Dat kan bijvoorbeeld door het opnieuw of anders leren uitvoeren van activiteiten.

Daarnaast adviseert de ergotherapeut over hulpmiddelen en woningaanpassingen. Zo kunt u beter met uw beperkingen omgaan en kunnen onveilige situaties voorkomen worden. Ook geeft de ergotherapeut adviezen om problemen te voorkomen. Ook de mantelzorgers krijgen aandacht en adviezen. Dat vinden we belangrijk bij Careyn.

Waarom kiezen voor Careyn ergotherapie?

Omdat alle ergotherapeuten van Careyn ook in het zorgcentrum werkzaam zijn, hebben zij naast algemene kennis, veel kennis op het gebied van aandoeningen en ziekte bij de ouder wordende mens. Daarnaast zijn ze gewend om nauw samen te werken met andere behandelaars, zoals de fysiotherapeut, logopedist, een psycholoog of een arts.

De ergotherapeuten van Careyn zijn gespecialiseerd in het behandelen van volwassenen en ouderen met enkel- en meervoudige problematiek. Hierbij valt te denken aan reuma, artrose, CVA, gebroken heup, parkinson, dementie, MS of ALS. Ze hebben veel expertise in het behandelen en begeleiding van cliënten met geheugen-, concentratie- en leerproblemen. In dit document (pdf) leest u meer over onze doelgroepen en specialismen.

En natuurlijk: al onze ergotherapeuten staan geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici.

Onze ergotherapeuten

afbeelding van Babette Wubben

Babette Wubben

Ergotherapeut in Careyn Weddesteyn

De aandachtsgebieden van Babette: valpreventie, orthopedische aandoeningen, CVA, dementie, advies bij decubitus (huidbeschadigingen agv doorzitten en doorliggen), advies aanpassingen en voorzieningen rondom woning en mobiliteit

afbeelding van Leoni Runge

Leoni Runge

Ergotherapeut in Careyn Weddesteyn

De aandachtsgebieden van Leoni: Parkinson, dementie, CVA, valpreventie, advies bij decubitus (huidbeschadigingen agv doorzitten en doorliggen), advies aanpassingen en voorzieningen rondom woning en mobiliteit

afbeelding van Odette Benningshof

Odette Benningshof

Ergotherapeut in Careyn Weddesteyn

De aandachtsgebieden van Odette: COPD, orthopedische aandoeningen, CVA, reumatische aandoeningen, advies aanpassingen en voorzieningen rondom woning en mobiliteit

Praktische informatie

 • Ergotherapie is in principe direct toegankelijk. We noemen dat 'eerstelijnszorg'. Dat betekent dat u niet eerst langs een huisarts of specialist hoeft.

  U kunt dus rechtstreeks bij ons terecht. De ergotherapeut zal samen met u bespreken of een aanvullende verwijzing via de huisarts of specialist noodzakelijk is. Want let op: sommige verzekeraars stellen zo'n verwijzing vooraf als eis. Onze ergotherapeuten zullen u dan informeren en zo nodig verder helpen.

  Maar nogmaals: u hoéft niet eerst langs de huisarts. U kunt dus gerust direct contact met Careyn Ergotherapie opnemen.

  U wilt natuurlijk weten waar u op kunt rekenen. Die zijn vastgelegd in duidelijke leveringsvoorwaarden. Die kunt u hier bekijken (pdf-bestand).

 • Ergotherapie wordt vergoed uit het basispakket van uw zorgverzekering. Standaard krijgt u tien uur ergotherapie per kalenderjaar.

  Hoe u ergotherapie regelt kunt u hier lezen.

  Wordt uw behandeling niet door uw verzekering gedekt? Ook dan kunt u uiteraard door ons behandeld worden. U ontvangt dan van ons een factuur. Klik hier voor onze tarieven.

 • Ergotherapie Careyn Weddesteyn
  Utrechtsestraatweg 50
  3445 AS Woerden
  Telefoon: 0348 - 573 911
  E-mail: ergo.weddesteyn@careyn.nl