Gespecialiseerde verpleging

Onze gespecialiseerde verpleging geven u advies en zorg. Zodat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. Dit doen wij puur vanuit de passie voor het werk. Toegewijd en altijd op basis van de nieuwste kennis.

Bij gespecialiseerde verpleging moet u denken aan verpleegkundigen met specialistische kennis. Dat kan bijvoorbeeld gaan om wondzorg, stomazorg of bijvoorbeeld bij diabetes of na een cva. Is die specialistische kennis gewenst, dan komt de gespecialiseerde verpleging bij u langs. Onze gespecialiseerd verpleegkundigen werken zelfstandig naast een huisarts of medisch specialist. Heeft u ook wijkverpleging? Dan is er altijd overleg met uw wijkteam.

Gespecialiseerde verpleging regelen

Heeft u al wijkverpleging? Zij denken altijd mee over de juiste zorginzet. Is specialistische kennis gewenst, dan zullen zij snel een gespecialiseerd verpleegkundige raadplegen en inroepen. Dat is het voordeel van Careyn: we hebben alle specialismen in huis. Een veilig gevoel.

Maar ook als u geen wijkverpleging van Careyn heeft kunt u vertrouwen op onze specialisten. Dat kan bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of als er een tumor geconstateerd is. De zorg wordt dan veelal via uw huisarts of medisch specialist geregeld. U kunt natuurlijk ook altijd bellen met de Careyn Klantenservice.

Kosten

De meeste specialistische zorg valt onder de Zorgverzekeringswet (Zvw). Dat kan dus via uw zorgverzekering. Goed geregeld. De kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie en uw ziektekostenverzekering.

Onze specialismen

Benieuwd naar onze gespecialiseerde verpleging? Hieronder ontdekt u onze specialismen:

Onze specialismen

  • Ook de casemanager dementie is een vorm van gespecialiseerde verpleging, hoewel die niet altijd door een verpleegkundige geleverd hoeft te worden. Maar geen zorg: zij zijn uiteraard volledig toegerust op  hun taak. Meer over de casemanager dementie leest u hier.

  • Vragen of advies nodig over de verzorging van een wond? Onze wondteams staan voor u klaar. Klik hier voor meer informatie.
    Naast onze wondteams zijn er ook verpleegkundigen bij wie u terecht kunt met al uw vragen en problemen bij incontinentie en stomaverzorging.

    Goed om te weten: onze verpleegkundigen werken altijd goed samen met huisartsen, apotheken, ziekenhuizen in de regio en andere thuiszorgorganisaties.

    Er is een speciale pagina voor wondverzorging.

  • De diabetesverpleegkundige begeleidt mensen met diabetes mellitus type 2 die onder behandeling staan van de huisarts. Diabetes mellitus type 2, ook wel suikerziekte genoemd, is een chronische stofwisselingsziekte die de bloedglucosespiegel verhoogt. 

    Een lastige kwaal waar een verpleegkundige van Careyn u goed bij kan ondersteunen. De diabetesverpleegkundigen geven u voorlichting. Ook begeleiden zij u in de ziekte, leefstijl, eventuele complicaties en behandelingen. Wat er allemaal aan bod komt? Onderwerpen als medicijnen, voeding, bewegen, zelfcontrole en regulatie.

  • Heeft u last van astma, chronische bronchitis of longemfyseem? Dan kan onze longverpleegkundige u helpen om uw klachten te verminderen. Alles wordt afgestemd op specifieke situatie. Belangrijke vragen die onze verpleegkundigen stellen: 

    • Welke klachten heeft u precies?
    • Welke leefstijl past het best bij u?
    • Wat kunt u zelf doen?

    De longverpleegkundige helpt u met adviezen, voorlichting en begeleiding.

  • Het meeste bekende voorbeeld van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) is een CVA. Dit kennen we ook wel als een herseninfarct, hersenbloeding of TIA. De afkorting CVA staat voor CerebroVascular Accident: letterlijk een 'ongeluk van de bloedvaten in de hersenen'.

    Andere voorbeelden van NAH zijn bijvoorbeeld restverschijnselen na een hersenoperatie, een hersentumor of een hersentrauma. De lichamelijke en mentale gevolgen merkt u vaak thuis pas. Problemen met het geheugen, concentratie- en reactievermogen, vermoeidheid en ga zo maar door. 

    Dat kan best lastig zijn. Want hoe gaat u daarmee om? En welke hulpmiddelen zijn er? De CVA/NAH verpleegkundige van Careyn ondersteunt u in het omgaan en accepteren van de gevolgen. En indien nodig is er ook contact met uw huisarts, revalidatiecoach het ziekenhuis en andere hulpverleners.

  • Uw leven verandert ingrijpend wanneer u of uw familielid kanker heeft. Careyn heeft oncologieverpleegkundigen in dienst die zich hierin hebben gespecialiseerd. Natuurlijk, op het gebied van kanker maar ook de problemen die bij deze ziekte een rol kunnen gaan spelen. Zij bieden u en uw nabije naasten ondersteuning en doen er alles aan om de kwaliteit van uw leven zoveel als mogelijk op peil te houden.

  • Bijna iedereen met reuma ondervindt problemen in het dagelijks leven. Pijn, bewegingsbeperkingen en vermoeidheid zijn de meest voorkomende klachten. Die klachten hebben vaak een grote invloed op iemands leven. Door reuma kan er veel veranderen in uw leven. Maar ook dat van de mensen in uw omgeving. Hoe gaat u hiermee om? Welke mogelijkheden zijn er? En wat kunt u zelf doen?

    De reumaverpleegkundigen ondersteunen u bij het leren omgaan met de gevolgen van reuma. Hoe zij dit doen? Door middel van voorlichting, advies en instructie.