Careyn De Prinses

Van harte welkom bij Careyn De Prinses. Een prachtige locatie speciaal voor mensen met dementie. Deze kleinschalige locatie in Utrecht ligt middenin de Utrechtse wijk Zuilen. Dichtbij allerlei handige voorzieningen waaronder een prettig winkelcentrum. Iedere bewoner van De Prinses heeft een eigen appartement met eigen meubilair en eigen sanitaire voorzieningen. Om zoveel mogelijk de privacy en zelfstandigheid te waarborgen.

Neem contact op

Careyn De Prinses
Prinses Margrietstraat 31, 33 en 35
3554 GA Utrecht

088 - 123 99 88

Routebeschrijving
afbeelding van Careyn De Prinses

Wonen, welzijn en zorg

Op deze gemoedelijke en huiselijke locatie zijn er per woonlaag zes appartementen beschikbaar. Daar is dag en nacht een verzorgende aanwezig is. Onze zorgmedewerkers krijgen uiteraard ondersteuning van een arts (specialist ouderengeneeskunde) en andere professionals zoals een fysiotherapeut of diëtist.

Bijzonder aan Careyn De Prinses in Utrecht is een woonlaag met 13 mantelzorgwoningen. Perfect geschikt voor bijvoorbeeld (echt)paren van wie één van de partners een zorgvraag heeft. Vanuit Careyn denken we altijd mee en kan u op diverse manieren ondersteuning geboden worden.

Zorg die nét iets verder reikt

Natuurlijk, er zijn verschillende appartementen. Maar er is uiteraard ook een gezamenlijke huiskamer waar bewoners elkaar treffen en waar gezamenlijk gegeten kan worden. De maaltijden worden ter plekke bereid. De medewerkers betrekken waar mogelijk de bewoners bij het huishouden. Verder organiseren zij diverse activiteiten. Het uitgangspunt? De gewoontes en belevingswereld van de bewoners.

Bij kleinschalig wonen in Utrecht participeren de mantelzorgers niet alleen in de zorgverlening aan het eigen familielid, maar ook in het huishouden. Zij zijn mede-sfeerbepalend in de woning. Ook onze vrijwilligers zijn onmisbaar voor de gang van zaken en het welbevinden van de bewoners.

Even nader kennismaken

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandCareyn De Prinses is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
afbeelding Zorgkaartnederland Wijkteams
Anonieme review
Het zijn allemaal lieve medewerkers.
afbeelding De Prinses 2
afbeelding De Prinses 1

Praktische informatie

 • De Prinses Zorg Afdeling 1: 030-2588061
  De Prinses Zorg Afdeling 2: 030-2588062
  De Prinses Zorg Afdeling 3: 030-2588063

 • De zorg die de zorgcentra van Careyn leveren moet zo goed mogelijk aansluiten bij uw situatie. Om die 'match' te kunnen maken kijken we naar uw zorgprofiel. Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. U kunt het hier downloaden.
  Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden.

  Careyn bepaalt niet zelf welk zorgprofiel u heeft. Dat gebeurt bij het Centrum Indicatiestelling Zorg en is onderdeel van uw Wlz-indicatie. U leest daar meer over onder het kopje 'Zorg regelen'.

  Bij Careyn De Prinses kiest u bewust voor 'kleinschalig wonen'. Dat is anders dan wonen in een traditioneel verpleeghuis. Of u kiest voor het een of het ander hangt helemaal af van uw persoonlijke voorkeuren. Klik hier voor meer informatie over kleinschalig wonen.

 • Kleinschalig wonen is de kleinschalige vorm van verpleeghuiszorg. De financiering en is dus ook gelijk aan een appartement in een zorgcentrum. Dat betekent dat u bij het Centrum Indicatiestelling Zorg een aanvraag moet indienen voor verpleeghuiszorg. De huisarts of bijvoorbeeld onze wijkverpleegkundige kan u daarbij ondersteunen. Ook kunt u hulp inroepen van de Cliëntondersteuner Wlz.

  Het CIZ zal naar uw situatie kijken. Als deze voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een zogenaamde ‘Wlz-indicatie’. Met die indicatie heeft u recht op verpleeghuiszorg. Daarin geeft het CIZ ook een zorgprofiel aan. Het zorgprofiel zegt iets over de aard, inhoud en omvang van de benodigde zorg. Er wordt dus goed gekeken welke zorg u precies nodig heeft. Onder het kopje 'Voor wie' leest u of u met uw zorgprofiel bij Careyn De Prinses terecht kunt. Is dat het geval, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling 'zorgbemiddeling'. Zij ondersteunen u bij de verdere procedure. Contact opnemen kan met onderstaand formulier. Maar natuurlijk: u kunt ook altijd even met de klantenservice van Careyn bellen.

  Meer informatie leest u ook op de pagina 'Verpleeghuizorg regelen'.

 • Verpleeghuiszorg is dure zorg. Voor veel mensen zou dat niet te betalen zijn. Daarom hebben we het in Nederland zo geregeld dat iedereen recht heeft op deze zorg. Afgezien van een eigen bijdrage hoeft u die zorg dan ook niet zelf te betalen. De financiering is geregeld via de Wet langdurige zorg (Wlz). 

  Eigen bijdrage

  U betaalt dus wel een eigen bijdrage. Die eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. Meer informatie vindt u ook op de website www.regelhulp.nl.

  Bijkomende kosten

  Sommige kosten vallen niet onder de Wlz-vergoeding en moet u dus zelf betalen. Uw abonnementskosten voor televisie in uw appartement bijvoorbeeld. Die kosten kan en mag Careyn dan bij u in rekening brengen.
  Welke bijkomende kosten Careyn De Prinses bij u in rekening kan brengen leest u hier.

 • Helaas geldt voor veel zorgcentra en locaties voor kleinschalig wonen een wachttijd. Dat is in heel Nederland zo. Kunt u nog niet direct terecht bij het huis van uw voorkeur, dan volgt plaatsing op een wachtlijst. U krijgt dan een bepaalde ‘wachtstatus’. Als uw situatie bijvoorbeeld zorgelijk is, dan zal gekeken worden hoe en waar u snel opgenomen kunt worden. U leest er hier meer over.

  Careyn publiceert maandelijks een overzicht van de wachttijden bij haar zorglocaties. U kunt het overzicht voor onze locaties in de stad Utrecht hier downloaden.

 • Careyn vindt het belangrijk dat haar cliënten meedenken, meepraten en ook meebeslissen over zaken die voor hen belangrijk zijn. Daarom is er in Careyn De Prinses uiteraard ook een cliëntenraad actief.
  De cliëntenraad vertegenwoordigt de cliënten ('bewoners') en komt op voor hun belangen. De raad overlegt zeer regelmatig met de manager. Dit zijn geen vrijblijvende bijeenkomsten. De rechten van een cliëntenraad zijn namelijk in een wet vastgelegd.

  Bekijk hier de folder van de Cliëntenraad De Prinses.

  U kunt de cliëntenraad bereiken via Ginelle Bekker, ambtelijk secretaris cliëntenraden Zorglocaties Careyn Utrecht-Stad.
  Telefoon: 06 - 82 79 74 38
  E-mail: g.bekker@careyn.nl
  Postadres: Neckardreef 6, 3562 CN Utrecht

  Vacatures leden cliëntenraden Careyn Utrecht Stad

  Careyn Utrecht Stad zoekt leden voor haar cliëntenraden. Het gaat om leden voor de cliëntenraden van alle Utrechtse zorglocaties en de cliëntenraad voor de thuiszorg.
  Een uitgebreide vacaturetekst vindt u hier.