Hoe regel ik wijkverpleging?

Hoe regelt u thuiszorg? En wat zijn de kosten?

Geen verwijzing nodig

Voor wijkverpleging is geen verwijzing van de huisarts nodig. U kunt dus zelf contact met Careyn opnemen op het moment dat dat nodig is. Dat kan rechtstreeks met een wijkteam of via Careyn Klantenservice: 088 - 123 99 88.
De wijkverpleegkundige bekijkt samen met u welke zorg er nodig is en wie de zorg het beste kan leveren. Dit noemen we de ‘indicatiestelling’.

Kosten

Wijkverpleging wordt vanuit uw zorgverzekering vergoed. U heeft daarvoor ook geen aanvullende verzekering nodig. Er geldt geen eigen bijdrage of eigen risico. Goed geregeld dus.

Maar let op: soms is toestemming nodig van de zorgverzekeraar. Bijvoorbeeld als zij geen overeenkomst met Careyn hebben. Lees daarom verder:

Gecontracteerde zorgverzekeraars

Careyn spant zich in om met zoveel mogelijk verzekeraars contracten af te sluiten. Maar let op: heeft Careyn géén contract met uw zorgverzekeraar dan kan dit invloed hebben op uw vergoeding. Ook is het mogelijk dat u de rekening dan bijvoorbeeld zelf eerst moet voorschieten. Soms moet u dan ook vooraf toestemming vragen. Daarom geldt: heeft Careyn géén contract met uw verzekeraar afgesloten? Lees dan goed uw polisvoorwaarden en laat u goed informeren door uw eigen zorgverzekeraar.

In dit overzicht ziet u met welke zorgverzekeraars Careyn een contract afgesloten heeft.