Careyn Swellengrebel

We heten u van harte welkom bij Careyn Swellengrebel in Utrecht. Een zorgcentrum waar bewoners met verschillende zorgbehoeftes prettig (samen)wonen en leven in fraaie appartementen. U vindt dit zorgcentrum in Utrecht Oost, vlakbij het vertrouwde Diakonessenhuis en op loopafstand van een fijne winkelstraat.

Neem contact op

Careyn Swellengrebel
Burg. Fockema Andreaelaan 100
3582 KV Utrecht

030 - 25 88 511

Routebeschrijving
afbeelding van Careyn Swellengrebel

Wie kan er in dit zorgcentrum terecht?

Careyn Swellengrebel is vernoemd naar de eerste besturend zuster van het Diaconessenhuis in Utrecht, Anna Henriëtte Swellengrebel. Geheel in haar gedachten over zorg beschikt dit zorgcentrum in Utrecht Oost over 102 appartementen en 120 aanleunwoningen. Allemaal groots en ruim opgezet. Allemaal met eigen sanitair. Allemaal voorzien van een kitchenette, telefoon, alarmering, kabelaansluiting en elektrisch bedienbare zonneschermen.

Een prachtig zorgcentrum voor mensen die verpleeghuiszorg nodig hebben. Maar u kunt ook voor tijdelijke zorg terecht. Wat dit inhoudt? Stel u voor dat u plotseling ziek wordt. Dat u even geen beroep kan doen op de hulp van anderen. Of dat u op kracht moet komen na een ziekenhuisopname. Dan staat ons zorgcentrum voor u klaar. Met twee handen uit de mouwen en een kloppend hart voor de zorg.

Goede zorg is mensenwerk

Om te beginnen staat Careyn Swellengrebel open voor alle geloofs- en levensovertuigingen. Dat iedereen zich in dit zorgcentrum thuisvoelt: daar gaan we iedere dag mee aan de slag. Ook proberen we uw familie te betrekken in onze zorg. En goed nieuws: uw huisdier mag waarschijnlijk ook mee. 

In dit zorgcentrum ontdekt u op de begane grond een kapper, pedicure, apotheek en bibliotheek. Ook worden er regelmatig allerlei gezellige activiteiten georganiseerd zoals creatieve workshops, een zangkoor en het kookcafé. Bij dit zorgcentrum in Utrecht zijn veel vrijwilligers actief. Zij zijn er natuurlijk voor ondersteuning in de zorg, maar ook voor de menselijke kant van de zorg: een praatje maken, samen boodschappen doen.

U kunt in Swellengrebel ook tijdelijk terecht. Bijvoorbeeld als u plotseling ziek wordt. Of als u eventjes geen beroep kunt doen op de hulp van anderen.

Even nader kennismaken

afbeelding Zorgkaartnederland Zorgcentrum
Anonieme review
"Er wordt met aandacht en warmte omgegaan met de bewoners"
afbeelding Wjritman 20070709 319
afbeelding Swellengrebel Utrecht5

Praktische informatie

 • De zorg die de zorgcentra van Careyn leveren moet zo goed mogelijk aansluiten bij uw situatie. Om die 'match' te kunnen maken kijken we naar uw zorgprofiel. Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. U kunt het hier downloaden.
  Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden.

  Careyn bepaalt niet zelf welk zorgprofiel u heeft. Dat gebeurt bij het Centrum Indicatiestelling Zorg en is onderdeel van uw Wlz-indicatie. U leest daar meer over onder het kopje 'Zorg regelen'.

 • Heeft u intensieve zorg nodig en kunt u niet meer thuis blijven wonen, dan kunt u bij het Centrum Indicatiestelling Zorg een aanvraag indienen voor verpleeghuiszorg. De huisarts of bijvoorbeeld onze wijkverpleegkundige kan u daarbij ondersteunen. Ook kunt u hulp inroepen van de Cliëntondersteuner Wlz.

  Het CIZ zal naar uw situatie kijken. Als deze voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een zogenaamde ‘Wlz-indicatie’. Met die indicatie heeft u recht op verpleeghuiszorg. Daarin geeft het CIZ ook een zorgprofiel aan. Het zorgprofiel zegt iets over de aard, inhoud en omvang van de benodigde zorg. Er wordt dus goed gekeken welke zorg u precies nodig heeft. Onder het kopje 'Voor wie' leest u of u met uw zorgprofiel bij Careyn Swellengrebel terecht kunt. Is dat het geval, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling 'zorgbemiddeling'. Zij ondersteunen u bij de verdere procedure. Contact opnemen kan met onderstaand formulier. Maar natuurlijk: u kunt ook altijd even met Careyn Swellengrebel of Careyn Klantenservice bellen.

  Meer informatie leest u ook op de pagina 'Verpleeghuizorg regelen'.

 • Verpleeghuiszorg is dure zorg. Voor veel mensen zou dat niet te betalen zijn. Daarom hebben we het in Nederland zo geregeld dat iedereen recht heeft op deze zorg. Afgezien van een eigen bijdrage hoeft u die zorg dan ook niet zelf te betalen. De financiering is geregeld via de Wet langdurige zorg (Wlz). 

  Eigen bijdrage

  U betaalt dus wel een eigen bijdrage. Die eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. Meer informatie vindt u ook op de website www.regelhulp.nl.

  Bijkomende kosten

  Sommige kosten vallen niet onder de Wlz-vergoeding en moet u dus zelf betalen. Uw abonnementskosten voor televisie in uw appartement bijvoorbeeld. Die kosten kan en mag Careyn dan bij u in rekening brengen.
  Welke bijkomende kosten Careyn Swellengrebel bij u in rekening kan brengen leest u hier.

 • Helaas geldt voor veel verpleeghuizen een wachttijd. Dat is in heel Nederland zo. Kunt u nog niet direct terecht bij het huis van uw voorkeur, dan volgt plaatsing op een wachtlijst. U krijgt dan een bepaalde ‘wachtstatus’. Als uw situatie bijvoorbeeld zorgelijk is, dan zal gekeken worden hoe en waar u snel opgenomen kunt worden. U leest er hier meer over.

  Careyn publiceert maandelijks een overzicht van de wachttijden bij haar zorglocaties. U kunt het overzicht voor onze locaties in de stad Utrecht hier downloaden.

 • Careyn ziet vrijwilligerswerk als een onmisbare schakel in de zorg voor ouderen in onze samenleving. Zij leveren een meer dan waardevolle bijdrage aan de zorg en het welzijn van onze cliënten en bewoners.

  Bij Careyn Swellengrebel zijn veel vrijwilligers actief. Daar zijn wij trots op. Zij ondersteunen de vaste medewerker onder andere bij de activiteiten, maar zijn er ook om met bewoners te gaan wandelen, een boodschapje te halen of gewoon om een praatje mee te maken. Wanneer u zich als vrijwilliger bij Careyn Swellengrebel wilt inzetten bent u van harte welkom.

 • Careyn vindt het belangrijk dat haar cliënten meedenken, meepraten en ook meebeslissen over zaken die voor hen belangrijk zijn. Daarom is er in Careyn Swellengrebel uiteraard ook een cliëntenraad actief.
  De cliëntenraad vertegenwoordigt de cliënten ('bewoners') en komt op voor hun belangen. De raad overlegt zeer regelmatig met de manager. Dit zijn geen vrijblijvende bijeenkomsten. De rechten van een cliëntenraad zijn namelijk in een wet vastgelegd.

  Bekijk hier de folder van de Cliëntenraad Swellengrebel.

  U kunt de cliëntenraad bereiken via Ginelle Bekker, ambtelijk secretaris cliëntenraden Zorglocaties Careyn Utrecht-Stad.
  Telefoon: 06 - 82 79 74 38
  E-mail: g.bekker@careyn.nl
  Postadres: Neckardreef 6, 3562 CN Utrecht

  Vacatures leden cliëntenraden Careyn Utrecht Stad

  Careyn Utrecht Stad zoekt leden voor haar cliëntenraden. Het gaat om leden voor de cliëntenraden van alle Utrechtse zorglocaties en de cliëntenraad voor de thuiszorg.
  Een uitgebreide vacaturetekst vindt u hier.

 • Careyn Swellengrebel heeft een groot aantal aanleunwoningen: Rubenshof en Fliednerhof. U kunt er zelfstandig wonen en gebruikmaken van de faciliteiten van het zorgcentrum. Veilig en beschermd wonen dus. En als u zorg nodig heeft is Careyn altijd nabij.

  De appartementen in Rubenshof en Fliednerhof worden verhuurd door woningcorporate Habion.