Revalidatie St. Antonius Woerden

Voor een operatie in het ziekenhuis en direct door naar een revalidatie-afdeling van Careyn. Dat kan in het Antonius Ziekenhuis in Woerden. Sinds 2021 is daar op de eerste etage een revalidatie-afdeling van Careyn Weddesteyn gevestigd. U bent er van harte welkom.

Neem contact op

Revalidatie St. Antonius Woerden
Polanerbaan 2
3447 GN Woerden

0348 - 57 39 11

Routebeschrijving
afbeelding van Revalidatie St. Antonius Woerden

Revalideren bij Careyn, maar in het Antonius Ziekenhuis

De nieuwe afdeling revalidatie van Careyn ligt op de eerste etage van het ziekenhuis. Er zijn 22 kamers, een grote woonkamer met keuken en een oefenruimte. Groot voordeel van deze locatie is dat we makkelijk gebruik kunnen maken van de expertise en de onderzoeksfaciliteiten van het ziekenhuis. De revalidanten hoeven daarvoor dan ook niet te reizen.

Careyn richt zich op kwetsbare ouderen. De revalidatie noemen we officieel ook 'geriatrische revalidatiezorg'. Geriatrie richt zich op de behandeling van oudere mensen met vaak ingewikkelde ziekteproblemen. Een specialist ouderengeneeskunde (de 'SO') is dan ook verantwoordelijk voor de zorg.
Er wordt hard gewerkt aan uw herstel. Dat gebeurt natuurlijk onder deskundige begeleiding. En met individuele aandacht. Bij Careyn Revalidatie werken verschillende disciplines die allemaal ingeschakeld kunnen worden om u zo snel mogelijk weer op de been te helpen. Denk aan diëtisten, fysiotherapeuten, logopedisten, verpleeghuisartsen en psychologen. Ze zijn er allemaal voor u.

Careyn beschikt ook over een revalidatie-afdeling in Careyn Weddesteyn, eveneens in Woerden. Daar richten we ons meer op de behandeling van van mensen met dementie, aandachts- en/of geheugenproblemen. In een beschermde omgeving.

Een impressie

afbeelding Antonius Woerden 1
afbeelding Antonius Woerden 15
afbeelding Antonius Woerden 25
afbeelding Antonius Woerden 24
afbeelding Antonius Woerden 5
afbeelding Antonius Woerden 7
afbeelding Antonius Woerden 9
afbeelding Antonius Woerden 14
afbeelding Antonius Woerden 19

Praktische informatie

  • Voor geriatrische revalidatie heeft u altijd een doorverwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. Komt u vanuit het ziekenhuis, dan wordt daar uiteraard al voor gezorgd.
    Er is één uitzondering: heeft u al een Wlz-indicatie en krijgt u verpleeghuiszorg in een zorgcentrum, dan is vergoeding via de zorgverzekeraar niet mogelijk. Voor revalidatiezorg zal het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) dan een indicatie afgeven voor zorgprofiel 9b VV.

    Lees er meer over op de pagina Revalidatie regelen.

  • Geriatrische revalidatie wordt maximaal 6 maanden vergoed via de zorgverzekeringswet (Zvw). Vanuit uw basisverzekering dus. Heeft u langer nodig om te revalideren, dan heeft u toestemming van uw verzekeraar nodig. U hoeft overigens geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. Geen extra kosten dus, maar let op: deze zorg valt wel onder het eigen risico. Wilt u weten waar u aan toe bent en of de revalidatie bij Careyn volledig vergoed wordt? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.