Careyn Weddesteyn

Van harte welkom bij Careyn Weddesteyn. Ons zorgcentrum in Woerden is een paar minuten lopen van het station. Ook het gezellige, monumentale centrum van Woerden ligt op loopafstand. Het zorgcentrum is dus makkelijk te bereiken voor bezoekers.

Neem contact op

Careyn Weddesteyn
Utrechtsestraatweg 50
3445 AS Woerden

0348 - 57 39 11

Routebeschrijving
afbeelding van Careyn Weddesteyn

Multifunctioneel zorgcentrum

Careyn Weddesteyn is een begrip in Woerden en omgeving. Het biedt veel verschillende mensen in de regio de zorg die ze nodig hebben. Natuurlijk, Weddesteyn is vooral een verpleeghuis. Mensen die intensieve zorg nodig hebben en daardoor niet meer zelfstandig kunnen worden, zijn van harte welkom. Zij zullen zich snel thuis voelen. Bij dementie is ook 'kleinschalig wonen' mogelijk. Kleinschaliger en huiselijker.

Maar Weddesteyn biedt meer. Revalidatie bijvoorbeeld of andere vormen van kortdurende opvang. Verder zijn er twee activiteitencentra; ontmoetingsplaatsen voor mensen die zelfstandig wonen en behandeling en begeleiding nodig hebben. Ook kunt u in Weddesteyn terecht voor fysiotherapie, ergotherapie of logopedie. In ons restaurant is iedereen welkom. U kunt er terecht voor een kopje koffie of een betaalbare maaltijd. U krijgt er gratis mooie ontmoetingen bij.

Onderaan deze pagina vindt u meer informatie over deze diensten op de locatie Weddesteyn.

Waarom kiest u voor Careyn Zorgcentrum Weddesteyn?

Careyn Weddesteyn heeft dus veel te bieden. U kunt er dus ook veel verschillende specialisten tegenkomen. Psychologen bijvoorbeeld. Of diëtisten, paramedici, specialisten ouderengeneeskunde en natuurlijk verpleegkundigen en verzorgenden. Al die specialisten kunnen elkaar makkelijk vinden. Als dat nodig is kan de expertise van de andere ingeroepen worden. Alles in het belang van onze cliënten. Een geruststellend gevoel.

Activiteiten en voorzieningen

Bent u graag nog lekker actief bezig? Onze jeu de boules baan in de grote tuin geeft u de mogelijkheid om samen gezellig een balletje te gooien. Ook als u interesses ergens anders liggen, is er in Zorgcentrum Weddesteyn genoeg te doen. We hebben een kapsalon en schoonheidssalon, zodat u er altijd piekfijn uit kunt zien. Van een lekkere maaltijd genieten doet u in ons restaurant. En als u graag naar de kerk gaat, kunt u terecht in onze kapel.

Even nader kennismaken

afbeelding Medium Weddesteyn (5) (1)
afbeelding Medium Weddesteyn (9)
afbeelding Medium Weddesteyn (1)
afbeelding Medium Weddesteyn (10)
afbeelding Medium Weddesteyn (16)
afbeelding Medium Weddesteyn (7)
afbeelding Medium Weddesteyn (3) (1)
afbeelding Medium Weddesteyn (26)
afbeelding Medium Weddesteyn (21)
afbeelding Medium Weddesteyn (13) (1)
afbeelding Medium Weddesteyn (9) (1)
afbeelding Medium Weddesteyn (8)
afbeelding Zorgkaartnederland Zorgcentrum
Anonieme review
"Fantastisch huis, geweldig gewoon. Helemaal Top"
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandCareyn Weddesteyn is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Praktische informatie

 • De zorg die de verpleeghuizen van Careyn leveren moet zo goed mogelijk aansluiten bij uw situatie. Om die 'match' te kunnen maken kijken we naar uw zorgprofiel. Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. U kunt het hier downloaden.
  Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden.

  Careyn bepaalt niet zelf welk zorgprofiel u heeft. Dat gebeurt bij het Centrum Indicatiestelling Zorg en is onderdeel van uw Wlz-indicatie. U leest daar meer over onder het kopje 'Zorg regelen'.

 • Heeft u intensieve zorg nodig en kunt u niet meer thuis blijven wonen, dan kunt u bij het Centrum Indicatiestelling Zorg een aanvraag indienen voor verpleeghuiszorg. De huisarts of bijvoorbeeld onze wijkverpleegkundige kan u daarbij ondersteunen. Ook kunt u hulp inroepen van de Cliëntondersteuner Wlz.

  Het CIZ zal naar uw situatie kijken. Als deze voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een zogenaamde ‘Wlz-indicatie’. Met die indicatie heeft u recht op verpleeghuiszorg. Daarin geeft het CIZ ook een zorgprofiel aan. Het zorgprofiel zegt iets over de aard, inhoud en omvang van de benodigde zorg. Er wordt dus goed gekeken welke zorg u precies nodig heeft. Onder het kopje 'Voor wie' leest u of u met uw zorgprofiel bij Careyn Weddesteyn terecht kunt. Is dat het geval, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling 'zorgbemiddeling'. Zij ondersteunen u bij de verdere procedure. Contact opnemen kan met onderstaand formulier. Maar natuurlijk: u kunt ook altijd even met Careyn Weddesteyn of Careyn Klantenservice bellen.

  Meer informatie leest u ook op de pagina 'Verpleeghuizorg regelen'.

 • Verpleeghuiszorg is dure zorg. Voor veel mensen zou dat niet te betalen zijn. Daarom hebben we het in Nederland zo geregeld dat iedereen recht heeft op deze zorg. Afgezien van een eigen bijdrage hoeft u die zorg dan ook niet zelf te betalen. De financiering is geregeld via de Wet langdurige zorg (Wlz). 

  Eigen bijdrage

  U betaalt dus wel een eigen bijdrage. Die eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. Meer informatie vindt u ook op de website www.regelhulp.nl.

  Bijkomende kosten

  Sommige kosten vallen niet onder de Wlz-vergoeding en moet u dus zelf betalen. Uw abonnementskosten voor televisie in uw appartement bijvoorbeeld. Die kosten kan en mag Careyn dan bij u in rekening brengen.
  Welke bijkomende kosten Careyn Weddesteyn bij u in rekening kan brengen leest u hier.

 • Helaas geldt voor veel verpleeghuizen een wachttijd. Dat is in heel Nederland zo. Kunt u nog niet direct terecht bij het huis van uw voorkeur, dan volgt plaatsing op een wachtlijst. U krijgt dan een bepaalde ‘wachtstatus’. Als uw situatie bijvoorbeeld zorgelijk is, dan zal gekeken worden hoe en waar u snel opgenomen kunt worden. U leest er hier meer over.

  Careyn publiceert maandelijks een overzicht van de wachttijden bij haar zorglocaties. U kunt het overzicht voor onze locaties in de provincie Utrecht hier downloaden.

 • Careyn vindt het belangrijk dat haar cliënten meedenken, meepraten en ook meebeslissen over zaken die voor hen belangrijk zijn. Daarom is er in Careyn Weddesteyn uiteraard ook een cliëntenraad actief.
  De cliëntenraad vertegenwoordigt de cliënten ('bewoners') en komt op voor hun belangen. De raad overlegt zeer regelmatig met de manager. Dit zijn geen vrijblijvende bijeenkomsten. De rechten van een cliëntenraad zijn namelijk in een wet vastgelegd.

  De Cliëntenraad Regio Woerden is er voor klanten in Woerden en omgeving en bewoners van Careyn Weddesteyn. Contact? Bel met Careyn Weddesteyn. Wij helpen u dan verder.

 • Careyn ziet vrijwilligerswerk als een onmisbare schakel in de zorg voor ouderen in onze samenleving. Zij leveren een meer dan waardevolle bijdrage aan de zorg en het welzijn van onze cliënten en bewoners.

  Bij Careyn Weddesteyn zijn veel vrijwilligers actief. Daar zijn we trots op. Zij ondersteunen de vaste medewerker onder andere bij de activiteiten, maar zijn er ook om met bewoners te gaan wandelen, een boodschapje te halen of gewoon om een praatje mee te maken. Wanneer u zich als vrijwilliger bij Careyn Weddesteyn wilt inzetten bent u van harte welkom.

  Vrijwilliger worden? U kunt hiervoor contact opnemen met de coördinator vrijwilligers Anita Kort

  Contact
  Telefoon: 0348 - 57 39 11 (vraag naar Anita)
  E-mail:  vrijwilligers.weddesteynwaterschapshuis@careyn.nl

 • In Het Hofplein kunt u zelfstandig blijven wonen, maar met de gemakken van  in combinatie met onderdelen van de complete zorg- en het zorgcentrum nabij. U kunt van alle voorzieningen gebruik maken. Zelfs completen verpleeghuiszorg is in Het Hofplein mogelijk. We noemen dat 'Volledig Pakket Thuis'. U leest er hier meer over.