Revalidatie Weddesteyn

Herstellen na een operatie, letsel of ongeval? U bent welkom bij Careyn Weddesteyn in Woerden. Daar staat een heel team behandelaren voor u klaar. De zorg en behandeling wordt helemaal op uw situatie afgestemd. Ieder persoon, iedere situatie en ieders hersteltraject is immers anders. En daar houden we bij Careyn goed rekening mee.

Neem contact op

Revalidatie Weddesteyn
Utrechtsestraatweg 50
3445 AS Woerden

0348 - 57 39 11

Routebeschrijving
afbeelding van Revalidatie Weddesteyn

Revalideren bij Careyn Weddesteyn

Careyn Weddesteyn is een modern en levendig zorgcentrum. Natuurlijk, er is het verpleeghuis. Daar is 'Weddesteyn' het meest van bekend. Maar in het pand vindt u veel meer diensten. Een activiteitencentrum bijvoorbeeld, of een afdeling revalidatie. In de centrale ruimte is het dus een komen en gaan van mensen. U vindt er ook het restaurant. Iedereen is er welkom. Gezellig.

Careyn richt zich op kwetsbare ouderen. De revalidatie noemen we officieel ook 'geriatrische revalidatiezorg'. Geriatrie richt zich op de behandeling van oudere mensen met vaak ingewikkelde ziekteproblemen. Een specialist ouderengeneeskunde (de 'SO') is dan ook verantwoordelijk voor de zorg.

In Careyn Weddesteyn bevinden de revalidatie-afdelingen zich op de tweede etage. Daar wordt hard gewerkt aan uw herstel. Dat gebeurt natuurlijk onder deskundige begeleiding. En met individuele aandacht. In Careyn Weddesteyn werken verschillende disciplines die allemaal ingeschakeld kunnen worden om u zo snel mogelijk weer op de been te helpen. Denk aan diëtisten, fysiotherapeuten, logopedisten, verpleeghuisartsen en psychologen. Ze zijn er allemaal voor u.

Careyn beschikt ook over een revalidatie-afdeling in het Antonius Ziekenhuis, eveneens in Woerden. In Weddesteyn richt Careyn zich meer op de behandeling van van mensen met dementie, aandachts- en/of geheugenproblemen. In een beschermde omgeving.

Praktische informatie

 • Voor geriatrische revalidatie heeft u altijd een doorverwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. Komt u vanuit het ziekenhuis, dan wordt daar uiteraard al voor gezorgd.
  Er is één uitzondering: heeft u al een Wlz-indicatie en krijgt u verpleeghuiszorg in een zorgcentrum, dan is vergoeding via de zorgverzekeraar niet mogelijk. Voor revalidatiezorg zal het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) dan een indicatie afgeven voor zorgprofiel 9b VV.

  Lees er meer over op de pagina Revalidatie regelen.

 • Geriatrische revalidatie wordt maximaal 6 maanden vergoed via de zorgverzekeringswet (Zvw). Vanuit uw basisverzekering dus. Heeft u langer nodig om te revalideren, dan heeft u toestemming van uw verzekeraar nodig. U hoeft overigens geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. Geen extra kosten dus, maar let op: deze zorg valt wel onder het eigen risico. Wilt u weten waar u aan toe bent en of de revalidatie bij Careyn volledig vergoed wordt? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

 • Komt u vanuit het ziekenhuis, dan zal meestal daar de verwijzing en vaak ook het contact met Careyn Weddesteyn geregeld worden. Veelal gebeurt dat door een zogenaamde ‘transferverpleegkundige’. Er wordt dan gelijk gekeken of er bij Careyn Weddesteyn wel een plek vrij is. Careyn onderhoudt overigens goede contacten met de ziekenhuizen. Wel zo handig als u zelf in een kwetsbare situatie zit. U staat er niet alleen voor.

  Op de dag van uw opname krijgt u ‘s morgens op de afdeling bezoek van de arts en maakt u ’s middags kennis met het behandelteam.

 • Binnen een week na uw opname stelt het behandelteam een behandelplan voor, dat aansluit op uw wensen en behoeften en waar wij uw akkoord voor vragen. U krijgt dan ook een inschatting van hoe lang uw revalidatie gaat duren. Tijdens uw revalidatie neemt uw vaste medewerker dit plan regelmatig met u door. Als het nodig is, wordt het plan aangepast. Zij of hij regelt ook alles wat u tijdens uw revalidatie nodig heeft.

 • U heeft elke dag de tijd voor ontspanning en activiteiten. U kunt ook lezen, tv kijken en bezoek ontvangen. We helpen u graag bij het vinden van een aangename dagbesteding.
  Alle activiteiten zijn zoveel mogelijk gericht op uw revalidatie.

 • Op de revalidatieafdeling van Careyn Weddesteyn kunt u samen met anderen ontbijten, lunchen en dineren. We houden uiteraard rekening met uw dieetwensen. Er zijn verschillende voorzieningen, waaronder het restaurant op de begane grond, een belangrijke ontmoetingsplek voor onze klanten, bezoekers en wijkbewoners.
  Ook na uw verblijf bent u hier van harte welkom.

 • Wij zien u het liefst in uw gewone kleding, dus niet in uw pyjama of nachthemd.

 • Bezoek is van harte welkom. We kennen geen bezoektijden, maar attendeer uw bezoek wel op de therapie- en rusttijden. Therapie gaat altijd voor bezoek.
  Bij individuele therapieën kan uw bezoek meekijken.