Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Careyn Blankenburg

We heten u van harte welkom bij Careyn Blankenburg in Rozenburg. In het woonzorgcentrum verhuurt Ressort Wonen 40 appartementen. Careyn kan de zorg en verschillende diensten leveren. Door het grote aanbod aan faciliteiten zijn de appartementen zeer aantrekkelijk voor ouderen.

  • Contact
  • Careyn Blankenburg
    Blankenburg 4
    3181 BC Rozenburg

    Telefoonnummer: 0181 - 25 10 70
Careyn Blankenburg
  • Route


Wonen met zorg

We zien graag dat u zich helemaal 'thuis' voelt in Blankenburg. Daar doen we het voor. We kijken daarbij vooral wat ú belangrijk vindt. Samen zorgen we ervoor dat u zoveel mogelijk zelfstandig en veerkrachtig kunt blijven.

Welkom bij Careyn Blankenburg

Huisvesting

Voor informatie over de woning kunt u terecht bij de woningbouwvereniging Ressort Wonen.

Inschrijven en indicatie

Heeft u een Wlz-indicatie met zorgprofiel VV4, dan krijgt u voorrang bij de toewijzing van een woning. Zo'n indicatie kunt u, uw huisarts of uw wijkverpleegkundige aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Lees er hier meer over. Wlz staat overigens voor de Wet Langdurige Zorg.

Heeft het CIZ een indicatie afgegeven, dan kunt u zich inschrijven via de klantenservice van Careyn. Maar let op: Careyn Blankenburg is geen zorginstelling. Dat betekent dat u een zogenaamde 'VPT' (Volledig Pakket Thuis) krijgt. U krijgt dan dezelfde zorg als in een zorgcentrum (en dus bijvoorbeeld ook de maaltijden), maar voor de rest blijft u zelfstandig wonen. U betaalt bijvoorbeeld gewoon huur. Daarom is het ook nodig om u bij Ressort Wonen in te schrijven. Zij verzorgen de toewijzing van de woning.

Heeft u geen Wlz-indicatie? Ook dan is het mogelijk om in Blankenburg te komen wonen. U kunt dit kenbaar maken door ons te bellen op nummer 0181 - 251 070. U krijgt dan direct iemand van Blankenburg aan de lijn. Overigens dient u zich ook dan bij Ressort Wonen in te schrijven. Houd er wel rekening mee dat mensen zonder Wlz-indicatie geen voorrang krijgen op een woning. De op de website vermelde wachttijd is dan ook niet voor u van toepassing.

Zorg en diensten

Met een Wlz-indicatie voor zorgprofel VV4 bent u verzekerd van de juiste zorg. Dit kan bestaan uit persoonlijke verzorging en verpleging, hulp bij maaltijden en/of medicatie en verschillende diensten zoals onder andere een warme maaltijd, alarmering, schoonmaak van uw appartement en het wassen van bijvoorbeeld het beddengoed. Ook kunt u gebruik maken van aanvullende diensten. Heeft u geen Wlz-indicatie maar wel zorg nodig? Ook dan biedt Careyn uitkomst. Uw zorg wordt dan vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet. We spreken dan gewoon van 'thuiszorg' of 'wijkverpleging'. Die zorg is overigens zeker niet hetzelfde als vanuit de Wlz. Meer informatie hierover kunt hier vinden. Voor thuiszorg heeft u een indicatie van uw zorgverzekeraar nodig. Ook dan kunt u tegen betaling gebruik maken van onze extra diensten.

Voorzieningen

We doen ons best om u van alle gemakken te voorzien. Careyn Blankenburg heeft u dan ook veel te bieden. Op de begane grond vindt u bijvoorbeeld het Veerhuis. Hier kunt u genieten van een kopje koffie, lunch of warme maaltijd. Ook kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten. In het gezondheidscentrum aan de andere kant van het gebouw vindt u onder andere de huisarts, apotheek, diëtiste en fysiotherapeut.

Activiteiten en welzijn

We vinden welzijn erg belangrijk. Het Veerhuis is een echte ontmoetingsplek binnen Rozenburg. Careyn Dienst Welzijnswerk Rozenburg (DWR) organiseert diverse activiteiten tegen een kleine vergoeding voor de bewoners van Blankenburg. Maar ook andere mensen uit Rozenburg zijn daarbij van harte welkom. Klik hier voor meer informatie over Dienst Welzijnswerk Rozenburg. Ook kunt u lid worden van Careyn Plus, u ontvangt dan een Careyn-Kaart. Voor meer informatie klikt u hier.

Mantelzorgers

Als u naar Blankenburg verhuist dan raken familie of anderen die naar u omkijken niet uit beeld. We betrekken ze zo veel mogelijk bij uw dagelijks leven. Veelal draait het dan om activiteiten die u samen kunt doen: boodschappen doen, koffie drinken, samen de was doen of licht huishoudelijke werkzaamheden. Daarnaast is gezelligheid erg belangrijk. We zien vaak dat mantelzorgers het enorm waarderen als ze zo actief kunnen blijven in de zorg voor u.

Kosten

De kosten van de woning betaalt u aan de verhuurder. Hierbij horen onder andere ook de servicekosten, energie, onderhoud en abonnementen. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Ressort Wonen.
Indien u met een Wlz-indicatie in Blankenburg komt wonen, betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage aan het CAK. U kunt zelf berekenen hoe hoog deze bijdrage is via de site van het CAK. Het zorgkantoor is verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. Als u gebruikt maakt van aanvullende diensten zijn hier extra kosten aan verbonden.
Indien u in Blankenburg komt wonen zonder Wlz-indicatie maar u wel zorg nodig heeft die binnen de Zorgverzekeringswet geboden kan worden, hoeft u geen eigen bijdrage te betalen voor de zorg. Als u gebruikt maakt van diensten zijn hier kosten aan verbonden.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over woonzorgcentrum Careyn Blankenburg of het aanvragen van een indicatie? Neem dan contact op met de medewerkers van Careyn Klantenservice via 088-1239988.

Diensten

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlCareyn Blankenburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Deel deze pagina:

Contact