VPT - Volledig Pakket Thuis

Het Volledig Pakket Thuis (VPT) van Careyn biedt de voordelen van het zelfstandig wonen in combinatie met intensieve zorg en ondersteuning. Veel ondersteuning, want naast verzorging en verpleging krijgt u bijvoorbeeld huishoudelijke hulp en bovenal veel persoonlijke aandacht. Samen met uw naasten zorgen we er met alle aandacht voor uw welzijn. Het is het beste van beide werelden: thuis blijven wonen, met de complete zorgverlening van Careyn.

afbeelding

Voor wie is het Volledig Pakket Thuis een uitkomst?

Komt u in aanmerking voor langdurig verblijf in een verpleeghuis maar wilt u toch liever thuis blijven wonen? Kan dat op een verantwoorde en veilige manier? Dan is een Volledig Pakket Thuis (VPT) iets voor u. We doen er alles aan om u op een prettige manier in uw eigen huis te laten wonen. Niet alleen met zorg, maar ook met extra aandacht of met huishoudelijke ondersteuning. Natuurlijk betrekken we daar ook uw naasten bij. Gezamenlijk kijken we naar wat wel en niet mogelijk is. Wel zo fijn omdat het belangrijk is dat een VPT ook echt bij uw situatie past.

Waar biedt Careyn het Volledig Pakket Thuis?

Careyn biedt Volledig Pakket Thuis op dit moment uitsluitend in een aantal wooncomplexen in Spijkenisse, Rozenburg en Woerden. Vaak is dus een verhuizing noodzakelijk.
Maar let op: vanaf het eerste kwartaal 2023 kan Careyn ook het VPT bij u thuis leveren. U hoeft dus niet te verhuizen, want Careyn komt naar u toe met het ‘volledig pakket’. Lees er meer over in de folder. In november 2022 wordt duidelijk in welke gemeenten de eerste 'VPT-teams' zullen starten. Tot die tijd is aanmelding nog niet mogelijk.

Wat zit er niet in het Volledig Pakket Thuis?

  • Algemene huisartsenzorg, tandheelkundige zorg en geneesmiddelen;
  • Woonlasten en alles wat daarmee samenhangt (huur, energie, belastingen, verzekeringen en voorzieningen in een woning zoals telefoon en televisie);
  • Rolstoelen en aanpassingen aan de woning.

Een VPT regelen

Een 'Volledig Pakket Thuis' is een zogenaamde leveringsvorm van verpleeghuiszorg. U kunt kiezen voor 'met verblijf' of 'zonder verblijf'. Kiest u voor 'verblijf', dan verhuist u naar een zorgcentrum. Kiest u niet voor verblijf, dan kunt u de verpleeghuiszorg thuis ontvangen. Dat moet daar overigens wel goed mogelijk zijn.

Omdat VPT een leveringsvorm is, verschilt de procedure nauwelijks van het aanvragen van zorg in een zorgcentrum. U leest er hier meer over.