VPT - Volledig Pakket Thuis

Het Volledig Pakket Thuis (VPT) van Careyn biedt de voordelen van het zelfstandig wonen in combinatie met onderdelen van de complete zorg- en dienstverlening. Persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding, behandeling en maaltijden. Maar ook het schoonhouden van uw woning en mogelijke recreatieve activiteiten horen erbij. Het is het beste van beide werelden: thuis blijven wonen, met de zorgverlening van Careyn.

afbeelding

Voor wie is het VPT een uitkomst?

Dit pakket is voor u geschikt wanneer u:

  • In aanmerking komt voor langdurig verblijf in een verpleeghuis maar toch liever zelfstandig blijft wonen.
  • Als uw zorgvraag en de tarief mogelijkheden van het Volledig Pakket Thuis op elkaar afgestemd kunnen worden. Zorgbemiddeling kan daarover met u overleggen en u helpen met het aanvragen van de juiste indicatie.

Let op: Careyn biedt Volledig Pakket Thuis op dit moment uitsluitend in een aantal wooncomplexen in Spijkenisse, Rozenburg en Woerden. Vaak is dus een verhuizing noodzakelijk.

Waarom kiezen voor het Volledig Pakket Thuis?

Omdat u thuis exact dezelfde zorg krijgt als die u in een zorgcentrum krijgt. Inclusief toezicht, maaltijden, huishoudelijke verzorging en recreatieve activiteiten. Zo kunt u thuis blijven wonen en toch genieten van professionele zorg. 

Wat zit er niet in het Volledig Pakket Thuis?

  • Algemene huisartsenzorg, tandheelkundige zorg en geneesmiddelen;
  • Woonlasten en alles wat daarmee samenhangt (huur, energie, belastingen, verzekeringen en voorzieningen in een woning zoals telefoon en televisie);
  • Rolstoelen en aanpassingen aan de woning.

Een VPT regelen

Een 'Volledig Pakket Thuis' is een zogenaamde leveringsvorm van verpleeghuiszorg. U kunt kiezen voor 'met verblijf' of 'zonder verblijf'. Kiest u voor 'verblijf', dan verhuist u naar een zorgcentrum. Kiest u niet voor verblijf, dan kunt u de verpleeghuiszorg thuis ontvangen. Dat moet daar overigens wel goed mogelijk zijn.

Omdat VPT een leveringsvorm is, verschilt de procedure nauwelijks van het aanvragen van zorg in een zorgcentrum. U leest er hier meer over.