Zorg in de laatste levensfase

Ook in de laatste levensfase kunt u op Careyn rekenen. Wij bieden u professionele en gepaste zorg in verschillende situaties. Als mensen horen dat zij niet meer kunnen genezen, kunnen ze een beroep doen op onze palliatieve zorg. Is de levensverwachting minder dan drie maanden, dan spreken we van terminale zorg. Die zorg is net als palliatieve zorg gericht op een zo goed mogelijk kwaliteit van leven. Bij terminale zorg wordt daarnaast een goede stervensbegeleiding belangrijk.

Terminale zorg bij Careyn

Veel mensen willen het liefste thuis sterven, in hun vertrouwde omgeving en met hun naasten om zich heen. Maar dat is niet altijd mogelijk. Omdat 24 uur per dag professionele hulp nodig is bijvoorbeeld. Of omdat de verzorging thuis te zwaar wordt of omdat het thuis gewoon niet goed voelt. U kunt er dan ook voor kiezen om naar een hospice of naar een zorgcentrum met een palliatieve afdeling te gaan. Voor Careyn is daarbij belangrijk: het moet voor u en uw naasten goed voelen.

Waar u ook voorkiest, Careyn biedt in alle situaties hulp. Bij thuis sterven staan onze verpleegkundigen voor u klaar. In een hospice werken vaak zorgteams van Careyn en verschillende zorgcentra hebben een pallatieve afdeling. 

Goed om te weten

  • Careyn is actief in het netwerk palliatieve zorg. Dit is een samenwerkingsverband van zorgaanbieders in diverse regio's. Careyn thuiszorg, alle Careyn verpleeg- en verzorgingshuizen en andere organisaties maken deel uit van het netwerk.
     
    Dit netwerk palliatieve zorg is een formeel en duurzaam samenwerkingsverband van zelfstandige organisaties die betrokken zijn bij palliatieve zorg in uw regio.
    Op de website www.netwerkpalliatievezorg.nl is alle informatie en een overzichtelijke kaart beschikbaar.