Terminale palliatieve zorg in het hospice

Ook in de laatste levensfase kunt u op Careyn rekenen. Wij bieden u professionele en gepaste zorg. Dat kan gaan om zorg thuis, of om zorg in een hospice of zorgcentrum. Een hospice biedt uitkomst als sterven thuis niet mogelijk. Of als dat niet goed voelt. Samen met de behandelend specialist of huisarts wordt gekeken wat de prognose is. Is de levensverwachting korter dan drie maanden? Dan is een opname in ons hospice mogelijk.

afbeelding

Zorg bij een ongeneeslijke ziekte noemen we 'palliatieve zorg'. Het gaat er dan om de kwaliteit van leven zo goed mogelijk te houden. Als de levensverwachting minder is dan drie maanden spreken we van 'terminale zorg'. Naast de kwaliteit van leven wordt dan een goede stervensbegeleiding belangrijk. Die zorg duurt tot het overlijden, ook als dat langer duurt dan 3 maanden.

In een hospice worden mensen mensen in die laatste periode van hun leven ondersteund. Een hospice biedt een vertrouwde en huiselijke sfeer en de medewerkers en vrijwilligers geven persoonlijke aandacht, verzorging en verpleging. Het zijn veelal kleine huizen in een mooie omgeving. De bewoners en hun naasten kunnen de woonkamer en de keuken gebruiken. De naasten zijn dag en nacht welkom en kunnen vaak ook blijven slapen.

Zorg in een hospice

Er zijn 24 uur per dag verpleegkundigen of vrijwilligers aanwezig. Zij hebben zorg en aandacht voor lichaam en geest en stemmen zoveel mogelijk alles af op de persoonlijke wensen van iedereen in huis. 

Om de zorg in het hospice goed te laten verlopen, is er dagelijks overleg tussen de huisarts, verpleegkundigen, coördinatoren en vrijwilligers. Dit overleg is er om samen met u te bespreken hoe de zorgverlening verloopt. En of aan uw wensen, en die van uw familie, wordt voldaan. Als er aanpassingen nodig zijn kan de zorgverlening per dag bijgesteld worden.

Careyn en hospicezorg

Careyn heeft geen eigen hospices, maar werkt daar wel mee samen. In veel hospices wordt de verpleegkundige zorg namelijk door medewerkers van Careyn geleverd.

Voor meer informatie over hospicezorg bij u in de buurt verwijzen wij u naar de websites van de verschillende hospices. U vindt hieronder een overzicht.

Careyn werkt samen met de volgende hospices