Ergotherapie

Het komt wel eens voor dat u dagelijkse activiteiten niet meer zelfstandig kunt uitvoeren. Dingen die u gewend was om te doen, lijken minder vanzelfsprekend. U kunt wel wat extra hulp gebruiken. Een zorgspecialist die u helpt bij activiteiten als huishoudelijke taken, hobby’s of werk. De oplossing? Careyn Ergotherapie. Zo lukt het weer.

afbeelding

Wat doet een ergotherapeut?

De ergotherapeuten van Careyn zorgen ervoor dat u de dagelijkse dingen weer zo goed mogelijk kunt doen. Thuis, op het werk, bij studie, tijdens sport en vrije tijd.
Een behandeling kan uit van alles bestaan: het geven van adviezen, het leren een handeling op een andere manier uit te voeren, het helpen bij het gebruik van hulpmiddelen of het regelen van aanpassingen. Het kan soms ook nodig zijn om andere zorgverleners, zoals een fysiotherapeut of een logopedist in te schakelen.
Ook dat wordt voor u geregeld.

Hoe ziet Careyn ergotherapie eruit? 

Natuurlijk, per mens verschilt hoe de behandeling eruitziet. Onze ergotherapie kan bestaan uit:

  • leren op een andere manier die ene activiteit uit te voeren;
  • omgaan met het inzetten van een hulpmiddel;
  • aanpassen van de activiteit of uw omgeving;
  • geven van voorlichting aan mantelzorgers, familie en vrienden.

Het verschil met fysiotherapie? Bij ergotherapie kijken we vooral naar de dagelijkse handelingen. Aankleden, koken, de krant van de deurmat pakken, een hobby uitoefenen. We kijken ook naar hulpmiddelen die dan handig kunnen zijn. Fysiotherapie gaat meer over kracht- en conditietraining.

Voor wie is ergotherapie geschikt?

De ergotherapeuten van Careyn bieden behandeling aan volwassenen met beperkingen in het dagelijkse functioneren. De aanleiding is vaak ziekte, beperking of het ouder worden. 

Hoe komt u bij een ergotherapeut?

Ergotherapie is direct toegankelijk. Lees hier hoe u dat kunt regelen en selecteer hieronder een ergotherapeut in uw regio. U leest daar ook hoe u contact kunt opnemen.