Activiteitencentrum 't Akcent

In Activiteitencentrum ’t Akcent is het altijd gezellig. Een zinvolle dagbesteding staat centraal. Dat kan gaan om gezellig koffiedrinken tot intensieve begeleiding bij beginnende dementie. We kijken dus vooral wat ú nodig heeft. En: we staan voor iedereen open.

Neem contact op

Activiteitencentrum 't Akcent
Plantageweg 2
3232 LE Brielle

0181 - 47 61 83

Routebeschrijving
afbeelding van Activiteitencentrum 't Akcent

Activiteitencentrum ’t Akcent richt zich vooral op volwassenen met Niet Aangeboren Hersenletsel, met een lichamelijke beperking, met een psychiatrische aandoening of als er sprake is van beginnende dementie. Maar dat niet alleen: we bieden ook activiteiten voor alle 55+ers die behoefte hebben aan contact, gezelligheid of een leuke, creatieve bezigheid.

Het programma is zeer afwisselend en wordt regelmatig aangepast. Voorbeelden? Schilderen, bakken, yoga, houtbewerking, kaarsen maken, muziek luisteren of samen de krant lezen. In recreatiezaal De Halte maken we tijd en ruimte voor onder andere concerten, spelletjesmiddagen, rolstoeldansen en filmavonden.

De vrijwilligers zijn voor Careyn ‘t Akcent een onmisbare schakel door hun waardevolle rol in de zorg en het welzijn van onze bezoekers. Dit kan zowel in groepsverband als op individuele basis. We maken gebruik van de inzet van vrijwilligers waar mogelijk en deskundigheid waar nodig.

Samen kijken we welke activiteit het beste aansluit bij uw interesses, behoeften en mogelijkheden. Wij werken met een vast team van begeleiders. Wel zo handig, want zo dragen we bij aan een veilige en vertrouwde omgeving. Dat kan belangrijk zijn.
Maar dat niet alleen: we hebben uiteraard nauwe contacten met de collega's van De Plantage. Hierdoor kunnen we altijd snel even overleggen met bijvoorbeeld een fysiotherapeut of een specialist ouderengeneeskunde. Zo kunnen we u nóg meer van dienst zijn.

Meer informatie vindt u ook in onze folder.

Even binnenkijken:

afbeelding Activiteiten Centrum Plantage 0011
afbeelding Activiteiten Centrum Plantage 0025
afbeelding Activiteiten Centrum Plantage 0030
afbeelding Activiteiten Centrum Plantage 0013

Praktische informatie

 • Voor dagbesteding of dagbehandeling is altijd een indicatie nodig. Waar u die aanvraagt is afhankelijk van uw situatie.

  Dagbesteding gaat vooral om het bieden van een zinvolle invulling van de dag. Bijvoorbeeld omdat u anders weinig mensen ziet. Ontmoeting en gezelligheid zijn dan belangrijk. Deze zorg valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten. U vraagt de indicatie dan ook aan bij gemeente Brielle. 
  Verder lezen: hoe regel ik dagbesteding?

  Als er specialistische zorg nodig is, dan is vaak een andere indicatie nodig. We spreken dan van dagbehandeling. Daarvoor neemt u niet contact op met de gemeente, maar met het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Daar kunt u dan een zogenaamde Wlz-indicatie aanvragen. Uw huisarts kan u daarbij helpen.
  Verder lezen: hoe regel ik dagbehandeling?

  U kunt natuurlijk altijd contact opnemen met een activiteitencentrum of met onze klantenservice om te vragen welke indicatie u moet aanvragen. Heeft u een wijkverpleegkundige van Careyn? Ook zij kunnen u hierin adviseren.

 • Indien nodig kunnen wij het vervoer van en naar 't Akcent regelen. Maar let op: dat gebeurt alleen als dit in uw indicatie is opgenomen. In alle andere gevallen zorgt u zelf voor uw vervoer.