Careyn Snavelenburg

Welkom bij Careyn Snavelenburg. Sinds 1996 zitten we in Maarssen. Snavelenburg ligt op een paar minuten loopafstand van het centrum van Maarssen Dorp. Voor bezoek is dit dus ideaal. In ons mooie gebouw zorgen we voor 44 psychogeriatrische en 44 lichamelijk hulpbehoevenden ouderen.

Neem contact op

Careyn Snavelenburg
Snavelenburg 1
3603 GN Maarssen

0346 - 58 45 84

Routebeschrijving
afbeelding van Careyn Snavelenburg

Altijd iets te doen

In dit zorgcentrum in Maarssen hoeft u zich niet te vervelen. Er is altijd wel een activiteit die bij u past. Er zijn filmvoorstellingen, kerkdiensten, er is een internetcafé en er zijn verenigings- en clubactiviteiten. Liefhebber van kunst? Dan bent u vast blij met de exposities die hier regelmatig zijn. In het restaurant kunt u genieten van een kopje koffie of een heerlijke maaltijd. Ondertussen ontmoet u andere mensen. In Snavelenburg is het allemaal mogelijk.

Tuinen en terrassen 

Met lekker weer bent u natuurlijk het liefste buiten. Wandelen of genieten van een kopje koffie op een terras. Ook dat kan in Zorgcentrum Snavelenburg. Er zijn meerdere tuinen en terrassen. We hebben een rolstoeltoegankelijk wandelpad, dus ook als u minder mobiel bent, kunt u genieten van onze buitenruimtes. 

Waarom kiest u voor dit zorgcentrum in Maarssen? 

We bieden zorg aan ouderen met verschillende zorgbehoeften. Mensen met dementie, Alzheimer of een lichamelijke beperking kunnen bij ons terecht. Ook werken er meerdere psychologen en verpleeghuisartsen gespecialiseerd in ouderenzorg. 

Onze vaste medewerkers krijgen ondersteuning van vrijwilligers bij de activiteiten. De vrijwilligers staan ook klaar om met u een wandelingetje te maken, even een boodschapje te halen of een praatje te maken. 

Careyn Snavelenburg heeft daarnaast ook een behandelcentrum. Fysiotherapie, logopedie, ergotherapie, een psycholoog en de verpleeghuisarts zijn hier allemaal te vinden. Kortom: we hebben alle deskundigheid in huis om u de zorg te geven die u nodig heeft.

Even nader kennismaken:

afbeelding Careyn-Snavelenburg-Maarssen-zorgcentrum-20
afbeelding Careyn-Snavelenburg-Maarssen-zorgcentrum-28
afbeelding Careyn-Snavelenburg-Maarssen-zorgcentrum-24
afbeelding Careyn-Snavelenburg-Maarssen-zorgcentrum-27
afbeelding Careyn-Snavelenburg-Maarssen-zorgcentrum-31
afbeelding Careyn-Snavelenburg-Maarssen-zorgcentrum-34
afbeelding Careyn-Snavelenburg-Maarssen-zorgcentrum-33
afbeelding Careyn-Snavelenburg-Maarssen-zorgcentrum-32
afbeelding Careyn-Snavelenburg-Maarssen-zorgcentrum-27
afbeelding Zorgkaartnederland Zorgcentrum
Anonieme review
"Ben erg blij dat m'n moeder daar woont"
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandCareyn Snavelenburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Praktische informatie

 • De zorg die de zorgcentra van Careyn leveren moet zo goed mogelijk aansluiten bij uw situatie. Om die 'match' te kunnen maken kijken we naar uw zorgprofiel. Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. U kunt het hier downloaden.
  Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden.

  Careyn bepaalt niet zelf welk zorgprofiel u heeft. Dat gebeurt bij het Centrum Indicatiestelling Zorg en is onderdeel van uw Wlz-indicatie. U leest daar meer over onder het kopje 'Zorg regelen'.

 • Heeft u intensieve zorg nodig en kunt u niet meer thuis blijven wonen, dan kunt u bij het Centrum Indicatiestelling Zorg een aanvraag indienen voor verpleeghuiszorg. De huisarts of bijvoorbeeld onze wijkverpleegkundige kan u daarbij ondersteunen. Ook kunt u hulp inroepen van de Cliëntondersteuner Wlz.

  Het CIZ zal naar uw situatie kijken. Als deze voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een zogenaamde ‘Wlz-indicatie’. Met die indicatie heeft u recht op verpleeghuiszorg. Daarin geeft het CIZ ook een zorgprofiel aan. Het zorgprofiel zegt iets over de aard, inhoud en omvang van de benodigde zorg. Er wordt dus goed gekeken welke zorg u precies nodig heeft. Onder het kopje 'Voor wie' leest u of u met uw zorgprofiel bij Careyn Snavelenburg terecht kunt. Is dat het geval, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling 'zorgbemiddeling'. Zij ondersteunen u bij de verdere procedure. Contact opnemen kan met onderstaand formulier. Maar natuurlijk: u kunt ook altijd even met Careyn Snavelenburg of Careyn Klantenservice bellen.

  Meer informatie leest u ook op de pagina 'Verpleeghuizorg regelen'.

 • Verpleeghuiszorg is dure zorg. Voor veel mensen zou dat niet te betalen zijn. Daarom hebben we het in Nederland zo geregeld dat iedereen recht heeft op deze zorg. Afgezien van een eigen bijdrage hoeft u die zorg dan ook niet zelf te betalen. De financiering is geregeld via de Wet langdurige zorg (Wlz). 

  Eigen bijdrage

  U betaalt dus wel een eigen bijdrage. Die eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. Meer informatie vindt u ook op de website www.regelhulp.nl.

  Bijkomende kosten

  Sommige kosten vallen niet onder de Wlz-vergoeding en moet u dus zelf betalen. Uw abonnementskosten voor televisie in uw appartement bijvoorbeeld. Die kosten kan en mag Careyn dan bij u in rekening brengen.
  Welke bijkomende kosten Careyn Snavelenburg bij u in rekening kan brengen leest u hier.

 • Helaas geldt voor veel verpleeghuizen een wachttijd. Dat is in heel Nederland zo. Kunt u nog niet direct terecht bij het huis van uw voorkeur, dan volgt plaatsing op een wachtlijst. U krijgt dan een bepaalde ‘wachtstatus’. Als uw situatie bijvoorbeeld zorgelijk is, dan zal gekeken worden hoe en waar u snel opgenomen kunt worden. U leest er hier meer over.

  Careyn publiceert maandelijks een overzicht van de wachttijden bij haar zorglocaties. U kunt het overzicht voor onze locaties in deze regio hier downloaden.

 • Careyn ziet vrijwilligerswerk als een onmisbare schakel in de zorg voor ouderen in onze samenleving. Zij leveren een meer dan waardevolle bijdrage aan de zorg en het welzijn van onze cliënten en bewoners.

  Bij Careyn Snavelenburg zijn veel vrijwilligers actief. Daar zijn we trots op. Zij ondersteunen de vaste medewerker onder andere bij de activiteiten, maar zijn er ook om met bewoners te gaan wandelen, een boodschapje te halen of gewoon om een praatje mee te maken.

  Wanneer u zich als vrijwilliger bij Careyn Snavelenburg wilt inzetten bent u van harte welkom. U kunt een mail sturen naar vrijwilligerssnavelenburg@careyn.nl of bellen naar 0346 584 584. Wij nodigen u graag uit voor een kennismakingsgesprek.

 • Careyn vindt het belangrijk dat haar cliënten meedenken, meepraten en ook meebeslissen over zaken die voor hen belangrijk zijn. Daarom is er in Careyn Snavelenburg uiteraard ook een cliëntenraad actief.
  De cliëntenraad vertegenwoordigt de cliënten ('bewoners') en komt op voor hun belangen. De raad overlegt zeer regelmatig met de manager. Dit zijn geen vrijblijvende bijeenkomsten. De rechten van een cliëntenraad zijn namelijk in een wet vastgelegd.

  De Cliëntenraad Regio Maarssen is er voor klanten in Maarssen, Breukelen en omgeving en bewoners van Careyn Snavelenburg. Contact met de cliëntenraad. Bel Careyn Snavelenburg. We helpen u dan verder.

  Meer informatie vindt u ook in de folder. Klik hier.