DAC 't Dorpshart

Woont u zelfstandig en heeft u behoefte aan extra ondersteuning, begeleiding of behandeling? U bent van harte welkom in 't Dorpshart. Dit dagactiviteitencentrum is onderdeel van het bekende Vinkeveense zorgcentrum Careyn Maria-Oord.

Neem contact op

DAC 't Dorpshart
Herenweg 69
3645 DH Vinkeveen

0297 - 21 94 85

Routebeschrijving
afbeelding van DAC 't Dorpshart

Voor wie is 't Dorpshart?

Het activiteitencentrum is er voor ouderen die op lichamelijk, geestelijk en sociaal gebied extra zorg en ondersteuning nodig hebben. Bijvoorbeeld als er sprake is van eenzaamheid of verlies van zingeving. Thuis loopt het dan allemaal niet meer zo lekker. Soms is er sprake van depressieve klachten. Maar ook ouderen met lichamelijke problemen of zij die te maken hebben met dementie en de gevolgen van hersenaandoeningen komen naar ons activiteitencentrum. Vaak is er sprake van een combinatie van aandoeningen.

De activiteiten zijn dan vooral gericht op het contact met anderen, voor de ontspanning en om de lichamelijke en mentale conditie te verbeteren. Alle activiteiten hebben tot doel om eenzaamheid te verminderen en de regie en zelfredzaamheid te behouden.

Wat is er te doen in 't Dorpshart? 

Met aantrekkelijke en gevarieerde activiteiten willen we de bezoekers een leuke, gevarieerde en nuttige invulling van de dag bieden. Denk bijvoorbeeld aan geheugentraining, beweegoefeningen, samen koken, muziek luisteren, tekenen en schilderen. De activiteiten zijn vaak met een groep, maar er is zeker ook ruimte voor individuele begeleiding of behandeling. Dat is vooral het geval als er sprake is van behandeling. Dan krijgt u extra individuele aandacht van bijvoorbeeld een fysiotherapeut, een ergotherapeut of een psycholoog. Het gezamenlijk gebruiken van de middagmaaltijd is een van de vaste activiteiten.

Waarom kiezen voor 't Dorpshart?

Onze activiteitencentra 't Dorpshart en Het Tuinhuis zijn onderdeel van Careyn Maria-Oord. Dat is fijn, want het zorgcentrum heeft heel veel kennis in huis. Hebben we advies nodig? Dan komt er zo even een  collega's langs. Makkelijk geregeld, prettig voor u.

Een nadere kennismaking:

afbeelding Utrecht West Dorpshart4
afbeelding Utrecht West Dorpshart Ingang
afbeelding Utrecht West Dorpshart9
afbeelding Utrecht West Dorpshart1
afbeelding Utrecht West Dorpshart 7

Praktische informatie

 • Voor deelname aan de activiteiten in DAC 't Dorpshart heeft u een ‘indicatie’, ‘verwijzing’ of 'beschikking' nodig. Bij welke instantie u die aanvraagt is afhankelijk van uw situatie. Het beste is dit met uw huisarts of specialist te bespreken. Het is namelijk best ingewikkeld omdat er drie mogelijkheden zijn:

  Wet maatschappelijke ondersteuning
  Wanneer de nadruk op begeleiding ligt (in het algemeen is dit wat lichtere zorg; we spreken van 'dagbesteding'), kunt u met een ‘Wmo-beschikking’ deelnemen. Dagbesteding gaat vooral om het bieden van een zinvolle invulling van de dag. Bijvoorbeeld omdat u anders weinig mensen ziet. Ontmoeting en gezelligheid zijn dan belangrijk. Deze zorg valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten. U vraagt de beschikking dan ook aan bij gemeente De Ronde Venen. U betaalt dan een kleine bijdrage die door het CAK wordt berekend.
  Verder lezen: dagbesteding regelen

  Wet langdurige zorg
  Ligt de nadruk op behandeling dan heeft u een zogenaamde ‘Wlz-indicatie’ nodig. Deze kunt u aanvragen bij het CIZ, het Centrum Indicatie Zorg. Uw huisarts of specialist kan u hierbij ondersteunen. Meer informatie vindt u op www.ciz.nl. Bij Wlz-zorg betaalt u een eigen eigen bijdrage aan het CAK.
  Verder lezen: dagbehandeling regelen

  Zorgverzekeringswet
  Als uw huisarts echter meent dat u zogenaamde ‘GZSP’-zorg nodig heeft, dan hoeft u geen Wlz-indicatie aan te vragen. Van uw huisarts krijgt u dan een verwijsbrief. De dagbehandeling wordt dan door de zorgverzekeraar vergoed. Let op: er wordt dan wel  aanspraak gedaan op uw eigen risico.
  Verder lezen: dagbehandeling regelen

  Kosten lunch en recreatieve activiteiten
  Afhankelijk van uw indicatie betaalt u voor de lunch en/of recreatieve activiteiten een kleine vergoeding.

  U kunt natuurlijk altijd contact opnemen met een activiteitencentrum of met onze klantenservice om te vragen welke indicatie u moet aanvragen. Heeft u hulp van een casemanager dementie of een wijkverpleegkundige van Careyn? Ook zij kunnen u hierin adviseren.

  Wilt u vooraf een kijkje komen nemen? U bent van harte welkom.

 • Wij kunnen het vervoer met een taxi of een rolstoelbus voor u regelen. Dit gebeurt alleen als dit binnen de indicatie is opgenomen. In alle andere gevallen zorgt u zelf voor uw vervoer.

 • De deuren van onze activiteitencentra in de Ronde Venen staan open van maandag tot en met vrijdag van 9.15 tot 16.30 uur.

 • DAC 't Dorpshart maakt - voor wie dat wil - gebruik van 'Familienet'. Daarmee kan uw familie meegenieten met wat we allemaal doen op het activiteitencentrum. We delen er eenvoudig berichten en foto’s op een veilige persoonlijke pagina. Zo blijft uw familie goed op de hoogte van alles wat er gebeurd in Het Tuinhuis.