Dagbesteding ’t Centrum Spijkenisse

Bent u op zoek naar een locatie voor dagbesteding in het centrum van Spijkenisse? Dan bent u van harte welkom bij Dagbesteding ’t Centrum aan de Marrewijklaan. Deze locatie voelt voor velen bijna als 'thuiskomen'. De deelnemers roemen vaak de gezelligheid, de geborgenheid en de betrokkenheid van de medewerkers. Komt u gauw een keertje sfeer proeven?

Neem contact op

Dagbesteding ’t Centrum Spijkenisse
Marrewijklaan 5
3201 BH Spijkenisse

06 - 51 18 51 79

Routebeschrijving
afbeelding van Dagbesteding ’t Centrum Spijkenisse

Dagbesteding ‘t Centrum wordt door veel verschillende mensen bezocht. Soms is dat vanwege problemen als eenzaamheid en depressiviteit, soms vanwege een lichamelijk beperking of vanwege geheugenproblemen. Vaak gaat het om kwetsbare ouderen, maar ook jongere mensen zijn welkom.

We beginnen eerst met het goed luisteren naar uw verhaal. Waar heeft u het meest problemen mee? Wat is voor u belangrijk? Wat kunt u zelf en waar heeft u hulp bij nodig? Vervolgens maken we een plannetje. Waar wilt u aan werken,  wat zijn uw doelen zijn? Dat gebeurt natuurlijk allemaal samen met u. Zo willen we graag werken bij Careyn.

Vervolgens gaat u aan de slag met uw eigen activiteitenprogramma. Helemaal alleen? Natuurlijk niet. U wordt begeleid door onze deskundige medewerkers en onze onmisbare vrijwilligers. En vergeet ook niet alle andere deelnemers van de dagbesteding. Veel activiteiten zijn ook gezamenlijk. Dat maakt het niet alleen gezellig, maar de deelnemers kunnen elkaar ook extra ondersteunen. Soms zie je daar ook mooie vriendschappen uit ontstaan. Blijft u de hele dag? Dan is er tussen de middag een gezellige gezamenlijke maaltijd.

Voor wie?

Bij dagbesteding ’t Centrum kunt u alleen met een indicatie terecht. Dat kan gaan om een Wmo- of een Wlz-indicatie. U leest er hieronder meer over bij het kopje ‘dagbesteding regelen’.

Even binnenkijken

afbeelding Marrewijklaan 2
afbeelding Marrewijklaan 3
afbeelding Marrewijklaan 9
afbeelding Marrewijklaan 5
afbeelding Marrewijklaan 6

Praktische informatie

 • Voor dagbesteding of dagbehandeling is altijd een indicatie nodig. Waar u die aanvraagt is afhankelijk van uw situatie.

  Dagbesteding gaat vooral om het bieden van een zinvolle invulling van de dag. Bijvoorbeeld omdat u anders weinig mensen ziet. Ontmoeting en gezelligheid zijn dan belangrijk. Deze zorg valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten. U vraagt de indicatie dan ook aan bij gemeente Nissewaard. 
  Verder lezen: hoe regel ik dagbesteding?

  Als er specialistische zorg nodig is, dan is vaak een andere indicatie nodig. We spreken dan van dagverzorging of dagbehandeling. Daarvoor neemt u niet contact op met de gemeente, maar met het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Daar kunt u dan een zogenaamde Wlz-indicatie aanvragen. Uw huisarts kan u daarbij helpen.
  Verder lezen: hoe regel ik dagbehandeling?

  U kunt natuurlijk altijd contact opnemen met het activiteitencentrum of met onze klantenservice om te vragen welke indicatie u moet aanvragen. Heeft u een wijkverpleegkundige van Careyn? Ook zij kunnen u hierin adviseren.

 • Indien nodig kunnen wij het vervoer van en naar 't Centrum regelen. Maar let op: dat gebeurt alleen als dit in uw indicatie is opgenomen. In alle andere gevallen zorgt u zelf voor uw vervoer.