Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Careyn Snavelenburg

We heten u van harte welkom bij Careyn Snavelenburg. Snavelenburg is een verpleeghuis dat sinds april 1996 is gevestigd in Maarssen. In een fraai gebouw bieden wij zorg aan 44 psychogeriatrische en 44 lichamelijk hulpbehoevende ouderen. Verder biedt Snavelenburg dagbehandeling en welzijnsvoorzieningen zoals een restaurant. Op deze locatie is ook een crisisbed aanwezig.

 • Contact
 • Careyn Snavelenburg
  Snavelenburg 1
  3603 GN Maarssen

  Telefoonnummer: 0346 - 58 45 84
  Fax: 010 - 45 93 800
Careyn Snavelenburg
 • Route


Ligging

Careyn Snavelenbrug is gevestigd op enkele minuten loopafstand van het centrum van Maarssen Dorp. Met de fiets en de auto is het ook snel te bereiken vanuit Maarssenbroek, aan de andere kant van het Amsterdam-Rijn kanaal en de spoorweg. Het zorgcentrum is dus goed bereikbaar voor bezoekers. Het zorgcentrum heeft meerdere tuinen en terrassen. Daarnaast is er een rolstoeltoegankelijk wandelpad aangelegd.

Parkeren

U kunt gratis parkeren op het eigen terrein en in de directe omgeving.

"... het bruist er van de activiteiten, van kerkdiensten tot filmvoorstellingen, van exposities en internetcafé tot verenigings- en clubactiviteiten"

Zorg en wonen

Careyn Snavelenburg heeft diverse mogelijkheden voor wonen en zorg voor:

 • mensen met dementie of Alzheimer;
 • mensen met een lichamelijke beperking;
 • dagbehandeling.

Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden. Lees er hier meer over.

Voorzieningen en activiteiten

Zorgcentrum Snavelenburg biedt tal van voorzieningen. Wilt u in het restaurant genieten van een heerlijke maaltijd? Zich laten verzorgen bij de kapper of pedicure? Of gebruik maken van medische voorzieningen? In zorgcentrum Snavelenburg is het allemaal mogelijk. Ook bruist het er van de activiteiten, van kerkdiensten tot filmvoorstellingen, van exposities en internetcafé tot verenigings- en clubactiviteiten.

Vrijwilligers

Bij Careyn Snavelenburg zijn veel vrijwilligers actief. Zij ondersteunen de vaste medewerker onder andere bij de activiteiten, maar zijn er ook om met bewoners te gaan wandelen, een boodschapje te halen of gewoon om een praatje mee te maken.

Wanneer u zich als vrijwilliger bij Careyn Snavelenburg wilt inzetten bent u van harte welkom. U kunt een mail sturen naar vrijwilligerssnavelenburg@careyn.nl of bellen naar 0346 584 584. Wij nodigen u graag uit voor een kennismakingsgesprek.

Algemene informatie over vrijwilliger zijn bij Careyn is hier beschikbaar.

Cliëntenraad

De Cliëntenraad komt op voor de belangen van klanten in de regio. In de raad zitten klanten, bewoners en/of hun vertegenwoordigers.
De Cliëntenraad Regio Maarssen is er voor klanten in Maarssen, Breukelen en omgeving en bewoners van Careyn Snavelenburg.

Kosten

Wonen en zorg in Careyn Snavelenburg vallen per 1 januari 2015 onder de Wet Langdurige zorg (Wlz). Het zorgkantoor is verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. U heeft een indicatie nodig van het CIZ om te kunnen wonen in onze locaties. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) bepaalt of u zorg uit de Wet langdurige zorg nodig heeft. Deze wet vergoedt vanaf 1 januari 2015 de zorg voor mensen die de hele dag toezicht en zorg dichtbij nodig hebben. Bijvoorbeeld ouderen met ernstige dementie, mensen met een ernstige verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking, en mensen met een ernstige psychische stoornis.

U kunt zelf een indicatie regelen of via uw huisarts of wijkverpleegkundige.

Wel brengen we kosten in rekening voor onder andere het wassen van kleding, activiteiten, en kosten bij het gebruik van telefoon en internet. Klik hier voor een overzicht.

Meer informatie over inschrijven en indicatie

Wilt u meer informatie over Careyn Snavelenburg of het aanvragen van een CIZ-indicatie? Neem dan contact op met de medewerkers van Careyn Klantenservice. 

Diensten

Dagbehandeling

Gaat u op oudere leeftijd lichamelijk of geestelijk achteruit, maar bezit u nog een redelijke mate van zelfstandigheid? Dan kunt u naar de dagbehandeling. De dagbehandeling is gericht op het zo lang mogelijk stabiel houden van het lichamelijk en/of geestelijk functioneren. Dit voorkomt of vertraagt (definitieve) opname in het verpleeghuis en kan de mantelzorg ontlasten.

Behandelcentrum

In het behandelcentrum van zorgcentrum Snavelenburg vindt u de volgende behandelaars: fysiotherapie, logopedie, ergotherapie, psycholoog en de verpleeghuisarts.
Voor ouderen die langer fit willen blijven bieden de fysiotherapeuten de mogelijkheid tot deelname aan senioren fitness.

Psycholoog

In zorgcentrum Careyn Snavelenburg werken meerdere psychologen. De psycholoog biedt hulp bij problemen die op het psychische vlak liggen. Hierbij kunt u denken aan een depressie of gevolgen van dementie. Het kan ook zijn dat het onduidelijk is waarom een cliënt zich op een bepaalde manier gedraagt . De psycholoog  heeft in een dergelijke situatie een adviserende rol en geeft , waar nodig, extra begeleiding aan medewerkers en mantelzorgers.

Specialist Ouderengeneeskunde

In Careyn Snavelenburg werken meerdere verpleeghuisartsen ('specialisten ouderengeneeskunde'). Zij zijn speciaal opgeleid om medische zorg te kunnen verlenen aan bewoners en cliënten met specifieke ouderenproblematiek. Wanneer u in Careyn Snavelenburg komt wonen, neemt de specialist ouderengeneeskunde de medische zorg over van uw huisarts. Uw medische gegevens worden opgevraagd. De verpleeghuisarts zal vervolgens in gesprek gaan met u of uw vertegenwoordiger en het aanspreekpunt op de woongroep. Zo stellen zij samen vast in welke opzichten u ondersteuning en behandeling nodig heeft. Dit alles wordt bijeengebracht in het persoonlijke zorgplan.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlCareyn Snavelenburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Deel deze pagina:

Contact