Het Volledig Pakket Thuis (VPT) van Careyn biedt de voordelen van het zelfstandig wonen in combinatie met onderdelen van de complete zorg- en dienstverlening. Persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding, behandeling en maaltijden. Maar ook het schoonhouden van uw woning en mogelijke recreatieve activiteiten horen erbij. Het is het beste van beide werelden: thuis blijven wonen, met de zorgverlening van Careyn.

afbeelding

Voor wie is het Volledig Pakket Thuis geschikt?

Dit pakket is voor u geschikt wanneer u:

  • In aanmerking komt voor langdurig verblijf in een verpleeghuis maar toch liever zelfstandig blijft wonen.
  • Als uw zorgvraag en de tarief mogelijkheden van het Volledig Pakket Thuis op elkaar afgestemd kunnen worden. Zorgbemiddeling kan daarover met u overleggen en u helpen met het aanvragen van de juiste indicatie.

Let op: Careyn biedt Volledig Pakket Thuis uitsluitend in een aantal wooncomplexen in Spijkenisse, Rozenburg en Woerden.

Waarom kiezen voor het Volledig Pakket Thuis?

Omdat u thuis exact dezelfde zorg krijgt als die u in een zorgcentrum krijgt. Inclusief toezicht, maaltijden, huishoudelijke verzorging en recreatieve activiteiten. Zo kunt u thuis blijven wonen en toch genieten van professionele zorg. 

Wat zit er niet in het Volledig Pakket Thuis?

  • Algemene huisartsenzorg, tandheelkundige zorg en geneesmiddelen;
  • Woonlasten en alles wat daarmee samenhangt (huur, energie, belastingen, verzekeringen en voorzieningen in een woning zoals telefoon en televisie);
  • Rolstoelen en aanpassingen aan de woning.

Een VPT regelen

Een 'Volledig Pakket Thuis' is een zogenaamde leveringsvorm van verpleeghuiszorg. U kunt kiezen voor 'met verblijf' of 'zonder verblijf'. Kiest u voor 'verblijf', dan verhuist u naar een zorgcentrum. Kiest u niet voor verblijf, dan kunt u de verpleeghuiszorg thuis ontvangen. Dat moet daar overigens wel goed mogelijk zijn.

Omdat VPT een leveringsvorm is, verschilt de procedure nauwelijks van het aanvragen van zorg in een zorgcentrum. U leest er hier meer over.