Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Careyn Nieuw Tamarinde

We heten u van harte welkom bij Careyn Nieuw Tamarinde in Utrecht. In Tamarinde kunnen bewoners prettig wonen en leven. Het aanbod bestaat uit verpleeghuiszorg, revalidatie, kortdurend verblijf, welzijn en kleinschalig wonen.

  • Contact
  • Careyn Nieuw Tamarinde
    Neckardreef 6
    3562 CN Utrecht

    Telefoonnummer: 030 - 2588700
Nieuw Tamarinde
  • Route


Ligging

In Overvecht Zuid in Utrecht staat zorgcentrum Nieuw Tamarinde, niet ver van het winkelcentrum Overvecht en grenzend aan het Park De Watertoren.

Parkeren

U kunt gratis parkeren op het eigen terrein en in de directe omgeving

U voelt zich 'thuis' in Nieuw Tamarinde 

Huisvesting

In Careyn Nieuw Tamarinde verblijven mensen met dementie of Alzheimer ('psychogeriatrische bewoners'). Dat kan op een grote afdeling of in één van de drie woongroepen ('kleinschalig wonen'). Uiteraard beschikt iedereen over een éénpersoonskamer.
Daarnaast zijn er twee afdelingen voor revalidatiezorg en kortdurende opname.

In het gebouw zijn tevens een polikliniek van het Antonius ziekenhuis, een apotheek, huisartsenpost en een bloedafname-poli gehuisvest. 

Voor wie

Nieuw Tamarinde is er voor mensen die intensieve verpleging en verzorging nodig hebben. Daarbij is het ook mogelijk om op een afdeling 'kleinschalig wonen' te verblijven. Informeer hiernaar bij onze klantenservice.

Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden. Lees er hier meer over.

Revalidatie

U kunt bij ons ook terecht voor tijdelijke intensieve verpleeghuiszorg na een ziekenhuisopname. De opname op onze revalidatie-afdeling is altijd van korte duur, met een maximum van een half jaar, mits er een revalidatiedoel aanwezig is. Het doel van uw verblijf op de revalidatie afdeling is terugkeren aan uw oorspronkelijke of aangepaste woonsituatie thuis.

Careyn heeft met alle verzekeraars contracten afgesloten voor geriatrische revalidatie. Indien u een indicatie heeft voor revalidatie na een CVA kunt u terecht in Careyn Maria-Oord (Vinkeveen) of Careyn De Vier Ambachten (Spijkenisse).

Bekijk hier een impressie van revalidatiezorg bij Nieuw Tamarinde:

 

Mantelzorg

U kunt uw leven zoveel mogelijk voortzetten zoals u dat gewend was of zoals u nu zou willen. Om dit te bereiken is een samenwerking tussen u, uw familie en professionele zorg noodzakelijk. Uw familie of mantelzorger heeft dan ook een belangrijke plek bij de zorg en activiteiten.

Kosten

Wonen en zorg in Careyn Tamarinde vallen per 1 januari 2015 onder de Wet Langdurige zorg (Wlz). Het zorgkantoor is verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. U heeft een indicatie nodig van het CIZ om te kunnen wonen in onze locaties. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) bepaalt of u zorg uit de Wet langdurige zorg nodig heeft. Deze wet vergoedt vanaf 1 januari 2015 de zorg voor mensen die de hele dag toezicht en zorg dichtbij nodig hebben. Bijvoorbeeld ouderen met ernstige dementie, mensen met een ernstige verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking, en mensen met een ernstige psychische stoornis.

U kunt zelf een indicatie regelen via uw huisarts of wijkverpleegkundige.

Wel brengen we kosten in rekening voor onder andere het wassen van kleding, activiteiten, en kosten bij het gebruik van telefoon en internet. Klik hier voor een overzicht.

Revalidatie

Careyn hanteert voor alle revalidanten met een Nederlandse ziektekostenverzekering de tarieven conform afspraken met de verzekeraars. Wilt u meer weten over revalidatie bij Careyn? Neem dan contact op met de Klantenservice: 088-123 99 88. Indien u een buitenlandse of helemaal geen ziektekostenverzekering heeft, neem dan ook voorafgaand aan uw revalidatie contact op met onze klantenservice.

Meer informatie over inschrijven en indicatie

Wilt u meer informatie over Careyn Nieuw Tamarinde of het aanvragen van een CIZ-indicatie? Neem dan contact op met de medewerkers van Careyn Klantenservice.
Voor aanmelding kunt u contact opnemen met de afdeling zorgtoewijzing via 030-2588203 keuze 2.

Diensten

Zorg en wonen

Careyn Tamarinde heeft diverse mogelijkheden voor wonen en zorg in het verpleeghuis, voor korte en lange tijd. Naast 24-uurs verpleeghuiszorg is er deeltijdzorg, zoals dag-, avond- en nachtopvang en speciale zorg gericht op herstel.

Verder is er een dagvoorziening en komen er dagelijks groepen in huis om te fitnessen, een bewegingscursus te doen, gezellig samen te eten of deel te nemen aan een ontspanningsavond of -middag.

U kunt in Tamarinde ook tijdelijk terecht. Bijvoorbeeld als u plotseling ziek wordt. Of als u eventjes geen beroep kunt doen op de hulp van anderen. Ook als u op krachten moet komen na een opname in het ziekenhuis staan onze medewerkers voor u klaar.

Samen met u willen we zorgen voor een prettige leefomgeving waarin we ons best doen u zoveel mogelijk thuis te laten voelen. Samen met u leggen we alle afspraken over de zorg- en dienstverlening vast in een persoonlijk zorgplan.

Voorzieningen en activiteiten

In Tamarinde organiseren we allerlei activiteiten met een recreatief, creatief en educatief karakter, zoals gymnastiek, spel, handwerken, muziek en zangmiddagen. Ook gaan we er regelmatig op uit, organiseren concerten en optredens met artiesten.
Iedere zondag is er een oecumenische viering, met uitzondering van de eerste zondag van de maand. Ook kunt u een beroep doen op een geestelijk verzorger. 

Vrijwilligers

Bij Careyn Tamarinde zijn veel vrijwilligers actief. Zij ondersteunen de vaste medewerkers onder andere bij de activiteiten, maar zijn er ook om met bewoners te gaan wandelen, een boodschapje te halen of gewoon om een praatje mee te maken. Wanneer u zich als vrijwilliger bij Careyn Tamarinde wilt inzetten bent u van harte welkom. Lees hier meer over de mogelijkheden van vrijwilliger zijn bij Careyn. Wij ontmoeten u graag tijdens een kennismakingsgesprek.

Cliëntenraad

We hebben een cliëntenraad die de belangen van onze bewoners vertegenwoordigd. U kunt de cliëntenraden bereiken via het secretariaat cliëntenraden Careyn, 030 2 588 242, of mailen naar clientenraden@careyn.nl

Correspondentieadres:

Secretariaat Cliëntenraden Careyn Utrecht Stad
Postbus 9217
3506 GE Utrecht
Kijk op Cliëntenraad Careyn voor meer informatie.

Gratis WiFi

Careyn Tamarinde biedt bewoners en gasten gratis WiFi aan. Kijk voor het wachtwoord op de affiches of vraag ernaar bij de receptie.

wifi 

Warande

Naast Tamarinde is in 2013 het nieuwe woonzorgcomplex De Warande verschenen, met seniorenappartemenren voor zelfstandig wonende ouderen en met appartementen voor ouderen die zorg nodig hebben. Klik hier.

Inspectierapporten

Deel deze pagina:

Contact

Gratis WiFi

gratis wifi op locatie