Wonen bij Careyn

Zelfstandig wonen maar in een veilige, beschermde omgeving en met de zorg altijd nabij? Ook dat kan bij Careyn. We noemen dat meestal een ‘aanleunwoning’, maar tegenwoordig ook vaker een ‘seniorenwoning’ of ‘serviceappartement’. U huurt dan een woning en kunt gebruik maken van de voorzieningen van het zorgcentrum. En als u gezondheidsproblemen krijgt, dan is Careyn altijd nabij. Met de zorg die op dat moment voor u passend is. Veilig en beschermd wonen dus.

Een aanleunwoning hoort altijd bij het zorgcentrum; het ‘leunt’ er als het ware tegenaan. Voor de bewoners geldt veelal een minimumleeftijd. Zij kunnen dan gebruik maken van de faciliteiten van het zorgcentrum. Zo kunt u – tegen betaling – gebruik maken van de maaltijden, de wasservice of bijvoorbeeld de kapper en pedicure. En u kunt natuurlijk deelnemen aan allerlei activiteiten. Wat precies mogelijk is, verschilt per zorgcentrum. Ook fijn: als u zelf nog geen gezondheidsproblemen heeft kunt u er ook vrijwilligerswerk doen. Dat zien we bij Careyn natuurlijk graag.

Bij de zorgcentra van Careyn zijn meerdere van dat soort wooncomplexen. Hieronder vindt u een overzicht. Maar let op: dit overzicht is niet compleet. Informeer dus bij de groter zorgcentra in uw buurt naar de mogelijkheden. Daar zitten overigens wel verschillen is: soms huurt u van Careyn, soms van een woningcorporatie. Soms moet u ook zorg afnemen, soms ook niet. Of nog niet. Want het is altijd fijn de zekerheid te hebben dat u de zorg krijgt zodra u dat nodig heeft. In een enkel geval kunt ook zelfstandig wonen en complete verpleeghuiszorg krijgen. We noemen dat een ‘VPT’. Klik hier voor meer informatie.

Wonen bij Careyn

Van welke faciliteiten u gebruik kunt maken en wat de voorwaarden zijn verschilt per woonlocatie