Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

NAH

NAH is de afkorting van Niet Aangeboren Hersenletsel. Voorbeelden van NAH zijn restverschijnselen na b.v. een herseninfarct, hersenbloeding, TIA, hersenkneuzing, hersenvliesontsteking, hersentumor, hersenschudding, coma, ongeluk, zuurstoftekort, hartstilstand, reanimatie, bijna-verdrinking, vergiftiging, alcohol- en drugsverslaving. Daarnaast vallen ziektes zoals MS, Huntington en Parkinson onder NAH.

Begeleiding op maat helpt u verder

Niet aangeboren hersenletsel kan behalve lichamelijke gevolgen ook effect hebben op uw mentale toestand. U kunt bijvoorbeeld problemen hebben met het geheugen, het concentratievermogen, reactievermogen, vermoeidheid, planning en overzicht. U kunt moeite hebben met wat u is overkomen of u heeft last van somberheid. Ook gedragsveranderingen komen regelmatig voor. Daardoor kunnen er problemen ontstaan bij het dagelijks functioneren.

Careyn Zorgcentrum Maria-Oord in Vinkeveen en De Plantage in Brielle bieden een beschermde woonplek aan cliënten met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

De NAH verpleegkundige van Careyn kan u en uw naasten begeleiden in uw zoektocht naar de juiste hulp bij de bovenstaande problematiek.
De NAH-verpleegkundigen van Careyn in Utrecht zijn betrokken bij het Hersenletselcentrum Utrecht - in oprichting. Hierin werken de meeste instellingen die zorg leveren aan NAH-getroffenen uit de regio Utrecht samen.

Diensten

Deel deze pagina:

Contact