Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Dagactiviteitencentrum Regio De Ronde Venen

Voor wie?

Onze dagactiviteitencentra zijn ontmoetingsplaatsen voor mensen die zelfstandig wonen en ondersteuning, begeleiding, structuur of gespecialiseerde hulp nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een beginnende dementie, kwetsbare ouderen, mensen met een lichamelijke ziekte of een (niet aangeboren) handicap en mensen met een gecombineerde zorgvraag.

Deelname aan dagactiviteiten wordt door de mantelzorgers als ontlastend ervaren en zorgt ervoor dat thuis wonen (langer) mogelijk blijft.

Wat?

Met aantrekkelijke en gevarieerde activiteiten willen we de bezoekers een leuke, gevarieerde en nuttige invulling van de dag bieden. Deze activiteiten kunnen groepsgericht zijn, maar ook is er ruimte voor individuele begeleiding. Denk bijvoorbeeld aan het bespreken van actualiteiten, spreken over thema's, geheugentraining, samen koken, muziek luisteren en maken, tekenen en schilderen, bloemschikken en bewegen. Een vaste activiteit is het samen de middagmaaltijd gebruiken, deze maaltijd is inbegrepen bij de dagactiviteiten.

De activiteiten zijn bedoeld om contact met anderen te hebben, voor de ontspanning en om de lichamelijke en mentale conditie te verbeteren en zelfredzaamheid te behouden. Alle activiteiten hebben tot doel om eenzaamheid te verminderen en de regie te behouden.

Specialistische begeleiding
Specialistische begeleiding is mogelijk via een psycholoog, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist en de specialist ouderen geneeskunde. Dit wordt geleverd vanuit Maria-Oord. Zij begeleiden u in het omgaan met lichamelijke en psychische klachten.

Aanmelden

U kunt dagbesteding aanvragen bij de gemeente. U krijgt dan een indicatie vanuit de Wmo (hier wordt een eigen bijdrage voor gerekend). Uw huisarts kan u met een verwijzing ook aanmelden voor een indicatie bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Vervoer

Wij kunnen het vervoer met een taxi of een rolstoelbus voor u regelen. Dit gebeurt alleen als dit binnen de indicatie is opgenomen. In alle andere gevallen zorgt u zelf voor uw vervoer.

Openingstijden

De deuren van onze dagactiviteiten staan open van maandag tot en met vrijdag van 9.15 tot 16.30

Waar vindt u onze dagactiviteitencentra?

U vindt onze dagactiviteitencentra in Vinkeveen (Careyn Maria-Oord), Abcoude en Mijdrecht.

Vinkeveen

Het Tuinhuis
Herenweg 69
T 0297 219354

Dubbelzorg en Somatiek
Herenweg 69
T 0297 219485

Abcoude

Dagactiviteitencentrum Abcoude
Ruwelspad 2
T 06 10005244

Mijdrecht

Het Raakvlak
Dr. J. van der Haarlaan 8
T 06 10005384

Deel deze pagina:

Contact